Bodri Pincészet Bor

(41 találat)
Szűrők elrejtése
Borászat

Bodri Pincészet

A Bodri borok a Bodri birtokról kerülnek ki, amely egy családi pincészet, jelenleg is három generáció munkálkodik azon, hogy a lehető legjobb borok kerüljenek csak be a pincészet kínálatába. A pincészet Szekszárdi borvidéken található, és alig több mint 20 év alatt valóságos birodalommá nőtte ki magát. A Bodri borbirtok nemcsak pincészet, de turisztikai látványosság is, tehát, nemcsak megkóstolhatjuk tőlük a legjobb borokat, de akár meg is nézhetjük, hogyan munkálkodnak a borok elkészítésén.

Bodri pincészet, családi birtok

A Bodri pincészet borkínálata meglehetősen széles, számos termékcsalád tartozik hozzájuk, és a technológiai boroktól a világfajták borain keresztül a borkülönlegességekig, mindenféle bort megtalálunk a kínálatukba, legyen szó vörös, fehér és rozé borról. Mielőtt azonban kifejtenénk, milyen borok is színesítik a pincészet kínálatát, érdemes közelebbről is megnézni, hogy honnan indult a pincészet, és hol tart manapság. Lássuk, hogy található pontosan a Bodri borbirtok, és milyen tevékenységeket folytatnak.

Tovább olvasom >>
Összesen 41 db Bor érhető el, 1 oldalon.

Szolgáltatásaink viszonteladóknak

Ital webshop megjelenés

Ital webshop megjelenés

Segítünk az ital termékek online eladásában, a vásárlókat közvetlen a saját webshopjába irányítjuk.

Részletek

Ital nagykereskedés kereső

Ital nagykereskedés kereső

Online ital nagykereskedés kereső, viszonteladóknak és nagykereskedéseknek. Több mint 30 nagyker és 700 kiskereskedés partnerrel. Tudjon meg többet szolgáltatásunkról.

Részletek

Márkatulajdonosoknak

Akciós Ital Nagyker hírlevél

Több mint 30 ital nagykereskedés legnagyobb akciói egy hírlevélbe összegyűjtve kereskedők részére.

Hírlevélre feliratkozás

Bodri Pincészet történetéről

A Bodri Pincészet a Szekszárd déli határában található Faluhely-dűlőben épült fel, és mára már nagybirtokká nőtte ki magát, Igazi borturisztikai komplexummá vált az elmúlt években. Bár a pincészet építését 1999-ben kezdték meg, a családi borászat története mondhatni jóval korábban kezdődött, hiszen a Bodri család tagjai közül még a pincészet megalakulása előtt is többen foglalkoztak a borászattal. A saját pincészet megvalósítása indult el 1999-ben, amikor nekiláttak a birtok építésének.

Két évvel később indult meg a szőlő telepítése is, először egy öthektáros területen. A következő években folyamatosan építkeztek, először a régi érlelő pince készült el, majd a feldolgozást biztosító épületek, és az az épület is, amely később étterem lett. 2011-re a nagypince is megépült, és 2014-re pedig egy újabb nagy projekt fejeződött be, a rozéüzem. 2018-ban a szőlőterületet is kibővítették, jelenleg  több mint 160 hektáron folyik a szőlőtermesztés, így elmondható, hogy a Bodri borok saját szőlőből készülnek.

Bodri borhoz a szőló honnan származik?

A Bodri Birtok, ahogy már említésre került egy meglehetősen nagy területen szőlőtermesztés folyik, így elmondható, hogy saját termelői szőlőből készülnek a Bodri Pincészet borai. A gazdálkodás 160 hektáron folyik, a legnagyobb saját szőlőterületük Bátaszéken található, 11 hektár szőlő a Faluhely-dűlőben, 16 hektár a Gurovica dűlőben, illetve további 3 hektár pedig  a környező dűlőkben kapott helyet. Érdekesség, hogy az egyes dűlők talaja és fekvése eltérő, így más és más szőlőfajta kapott helyet az egyes dűlőkben.

A déli fekvésű Gurovica-dűlő érdekessége, hogy vörös és szürkeagyagos terület, mely löszben és mészben gazdag, itt a Kadarka, a Kékfrankos, a Cabernet Franc, a Sauvignon, a Syrah, a Merlot, és Rajnai rizling kapott helyet. A Faluhely-dűlőben Olaszrizling, Sauvignon Blanc, Kadarka, Kékfrankos, Pinot Noir, Cabernet Franc, Sauvignon és Merlot került ültetésre, a legnagyobb, bátaszéki területen pedig Kékfrankos, a Malbec, a Cabernet, Merlot és a fehér fajták. Jól látszik, hogy Merlo minden területen van, sőt a bátaszéki dűlő fele ezzel a fajtával van telepítve, hiszen ez a fajta nagyon fontos szerepet játszik a pincészet boraiban. Kiváló rozéalapanyag, de prémium minőségű borok is készülnek belőle.

Bodri pincészet borok

A Bodri borok termékkínálata meglehetősen széles, több borcsalád is helyet kap a kínálatukban. Megtalálhatóak a kínálatban a könnyed, vidám gyümölcsös borok, de a nehezebb, mélyebb borok kedvelőinek is tartogatnak prémium kategóriás borokat.

  • Bodri kutya bor: ennek a termékcsaládnak két tagja van, egy fehér és egy vörösbor, a Bodri Szekszárdi cuvée és a Szekszárdi Fehér „Bodrikutya”.
  • Virágos bor: ebbe a termékcsaládba főleg fehér és illatos borok tartozik, de könnyed és illatos vörösbort is tartogat ez a kínálat. A Szekszárdi Rozi bor is ezt a kínálatot erősíti.
  • Tradíció bor: ebbe a termékcsaládba az Szekszárd ikonikus szőlőfajtákból készült borok kaptak helyet, a kékfrankos, a kadarka és a Bikavér.
  • Nemzetközi fajták: ebbe a borcsaládba az igazán prémium kategóriás borok tartoznak, igazi világfajták, mint a Szekszárdi Optimus Cuvée vagy a Szekszárdi Syrah
  • Dűlő és Gurovica válogatás: mivel a Gurovica dűlő nagyon fontos a Bodri pincészet számára, ezért az innen származő szőlőből készülő borok külön válogatásba kerültek.
  • TOP Cuvé: ide igazi borritkaságok tartoznak, melyek a legjobb évjáratokban és a legjobb alapanyagból készültek.

Ebből is jól látszik, hogy a Bodri pincészet borai közül mindenki találhat magának kedvére való bort, legyen szó vörösborról, fehérborról vagy rozéról. A prémium kategóriás borok közül az Optimus Cuvée a legkeresettebb, de az abszolút csúcsbor a pincészet kínálatában a No.1 néven található borkülönlegesség. A legkeresettebb borok, melyek az eladások zömét adják a Rozé, a Bodrikutya és a Civilis QV borok, de természetesen a pincészet többi bora is igen keresett.

Bodri bor hol kapható?

Ha a Bodri pincészet borait szeretnénk megkóstolni, akkor egyrészt ellátogathatunk a Bodri borbirtokra, ugyanis nemcsak pincészetként, de turisztikai borkomlpexumként is üzemel, így akár pincelátogatáson vagy borkóstolón is részt vehetünk. A hazai kereskedelmi forgalomban is egyre több helyen kapnak helyet a Bodri borok, főleg a technológiai borok. Ha viszont a különlegességeket szeretnénk megkóstolni, akkor azt nem a boltok polcain kell majd keresnünk, hanem leginkább az online felületeken.

Ital webáruházak kínálatát is megnézhetjük, például az italkereso.hu oldalát, ahol többféle Bodri bort is találhatunk, köztük a legkeresettebb Bodrikutya borokat és a különleges Szekszárdi Optimus Cuvée-t is. Mindenki másfajta bort kedvel, de a Bodri pincészet széles termékkínálatában mindenki találhat magának kedvére való bort, így érdemes utánanézi a pincészet kínálatának, akkor is csak a vacsorához keresünk egy üveg bort, és akkor is, ha valami különlegesre vágyunk.A borfogyasztásnak és a borászatnak évezredes hagyományai vannak szerte a világon, ahogyan a készítésének is. Magyarország is a legnagyobb bortermelő és borfogyasztó nemzetek közé tartozik, megannyi borvidék gondoskodik arról az országban, hogy a legjobb borok kerülhessenek a családi asztalra. A borkészítés már több mint 6000 éves történelemmel bír, az emberek már az ókorban is készítettek a mai borhoz nagyon hasonló italt, melynek akkoriban jóval alacsonyabb alkoholtartalma volt, mint a mai boroknak, így sok esetben víz helyett itták.

A világ egyik legszélesebb körben fogyasztott itala

Jól látszik tehát, hogy a bor már régóta része az emberek életének, számos mondában jelenik meg, és rengeteg szertatáshoz kötődik, legyen szó pogány vagy keresztény szertartásokról. A régészeti kutatások szerint a szőlőtermesztés és a borkészítés tudományának ősi bölcsője Transzkaukázia, ami a mai Törökország, Irán és Örményország területére tehető, innen terjedt el szerte Európába. Magyarországon is nagy hagyományai vannak a borkészítésnek, számos bortermő vidékkel büszkélkedhetünk. 
 

Bor bővebben