Hilltop Bor

(18 találat)
Szűrők elrejtése
Borászat

Hilltop

A Hilltop borászat a Neszmélyi borvidék egyik leghíresebb és legismertebb pincészete, nemcsak Magyarországon, de talán a világon is. Ez persze nem véletlen, hiszen ezek a minőségi magyar borok előbb hódították meg a Nagy-Britannia borkedvelők szívét, mint a hazai kóstolókét. Ennek az az oka, hogy a Hilltop pincészet elsősorban exportra készítette a borokat, melyeket az Egyesült Királyságba, Skandináviába, Japánba és Kínába exportáltak. Az elmúlt években azon már a magyar piacokon is elérhetővé váltak a Hilltop borok.

Hilltop borászat: Neszmélyi borvidék leghíresebb pincészete

A Hilltop megálmodója Kamocsay Ákos, aki szívvel és szenvedéllyel készíti a borokat, és akinek a pincészet prémium sorozata a nevét viseli. A Hilltop borok számos díjat is nyertek az évek során, és egyre népszerűbbé váltak. Aki igazán karakteres, magyar borra vágyik, mindenképp érdemes megkóstolnia a Hilltop borokat, melyek között vörös, fehér és rozé borokat is találhatunk. De mielőtt elmerülnénk a borok kóstolgatásában, nem árt tudni, hogy mit is tartogat számunkra a Neszmélyi borvidék és a Hilltop pincészet.

Tovább olvasom >>
Összesen 18 db Bor érhető el, 1 oldalon.

Szolgáltatásaink viszonteladóknak

Ital webshop megjelenés

Ital webshop megjelenés

Segítünk az ital termékek online eladásában, a vásárlókat közvetlen a saját webshopjába irányítjuk.

Részletek

Ital nagykereskedés kereső

Ital nagykereskedés kereső

Online ital nagykereskedés kereső, viszonteladóknak és nagykereskedéseknek. Több mint 30 nagyker és 700 kiskereskedés partnerrel. Tudjon meg többet szolgáltatásunkról.

Részletek

Márkatulajdonosoknak

Akciós Ital Nagyker hírlevél

Több mint 30 ital nagykereskedés legnagyobb akciói egy hírlevélbe összegyűjtve kereskedők részére.

Hírlevélre feliratkozás

A Neszmélyi borvidékről röviden

Mielőtt rátérnénk arra, hogy honnan is indult a Hilltop pincészet, és hol tart napjainkban, érdemes egy kis figyelmet fordítanunk a Neszmélyi borvidékre, ahol a borászat szőlői teremnek, és ahol maga a borászat is található. A neszmélyi borvidék története több mint kétezer éves, a  bortörténelmi hagyományaink része. A helyi hagyományokat egészen Probus római császár légióiig nyúlnak vissza, de a Pannonhalmi apátság szerzetesi is öregbítették a terület bortörténelmét. A 18. században erről a borvidékről származtak uradalmi borok, majd 1897-ben létrejött az Eszterházy Csákvári Uradalom ászári mintaszőlészete és – pincészet. A 20. században ez a terület a Bársonyos-Császári borvidékhez tartozott, és 1977-ben vált újra önálló borvidékké.

Hilltop borászat történetéről

Kamocsay Ákos 1993-ban fedezte fel a Neszmélyi borvidéket, és a régi TSZ pincében kezdte meg a Neszmélyi borászat felvirágoztatását, melyet célul tűzött ki. Akkoriban még csal 110 hektárnyi rossz, illetve elöregedett szőlőtőkéből állt a szőlőterület, de nekiláttak, hogy 410 hektárnyi szőlőt telepítsenek, melyek majd a minőségi és prémium borok alapjául szolgáló szőlőt adják. A Neszmélyi borvidéknek 2000 éves bortörténelme van, de nemzetközileg híressé a Hilltop borászat áldozatos munkájának köszönhetően vált.

Természetesen a Hilltop pincészetnek nemcsak a Neszmélyi borvidéken van szőlőterülete, hanem a Szekszárdi Borvidéken elhelyezkedő Bátaszéken, ahol főleg kékszőlőket, a chardonnay-t és az olaszrizlinget termesztik. Neszmélyről és Kocsról leginkább a fehérszőlő származik. A Hilltop borászat a kezdeti időszakban csak külföldi piacokra termelt, főleg Nagy-Britanniában értékesítette a borait, majd Ázsiát is meghódította, főleg Kínát és Japánt, de a skandináv országokba is elindult az exportálás. Mára már a hazai piacokra is termelnek.

Milyen borokat találunk a Hilltop pincészet kínálatában?

A Hilltop borok jellemzően száraz borok, melyek között találunk vörös, fehér és rozé borokat is. A termékpaletta meglehetősen széles, így minden borkedvelő megtalálhatja a számára legkedveltebb fajtát.

Hiptop fehér borok:

 • Irsai Olivér: frissítő és lágy fehérbor, melyet könnyed nyári napokra javasolnak.
 • Chardonnay: könnyed, ugyanakkor tartalmas bor.
 • Cserszegi Fűszeres: zamatos és fűszeres bor, melyet a teltebb ízvilágot kedvelő borrajongóknak javasolnak.
 • Olaszrizling: gyümölcsös, lágy fehérbor
 • Sauvignon Blanc: gyümölcsös, frissítő és zamatos ízvilág jellemzi ezt a száraz fehérbort.

Hilltop vörös borok:

 • Merlot vörös: zamatos és telt vörösbor

Hilltop rozé borok:

 • Pinot Noir Rosé: elegáns és könnyed rozé bor
 • Merlot Rosé: friss és zamatos, emellett könnyed és légies, minden benne van, amit egy kellemes rozé bortól elvárhatunk. 

A Hilltop kínálatában a száraz fehér gyöngyözőbor is találunk, mely a Hilltop Dunántúli Gyöngy.

Díjnyertes Hilltop borok

A Hilltop borászat az elmúlt években számos díjat nyert meg a különböző hazai és nemzetközi versenyeken. Számos díjnyertes boruk van, melyeket érdemes megkóstolni. A Hilltop borászat, már 1996 óta méretteti meg magát a különböző borversenyeken. Természetesen a rengeteg díjat és elismerést talán túl sok lenne felsorolni, de a legkiemelkedőbb eredményekkel azért érdemes tisztában lenni, illetve, hogy mely borok kapták meg ezeket az elismeréseket.

TOP 100 LEGJOBB MAGYAR BOR 2021

 • Kamocsay Ihlet Cuvée 2020
 • Kamocsay Prémium Chardonnay 2019
 • Kamocsay Prémium Irsai Olivér 2020

TOP 100 LEGJOBB MAGYAR BOR

 • Prémium Olaszrizling 2017

VINAGORA NEMZETKÖZI BORVERSENY 2020

 • ARANY minősítés: Kamocsay Prémium Olaszrizling 2017
 • EZÜST minősítés: Kamocsay Prémium Chardonnay 2017

PRESTIGE RESERVE (2019)

 • VINUM BONUM: Kamocsay Prémium Sárgamuskotály 2018 és a Prémium Chardonnay 2017

Természetesen ezeken az eredményeken túl is számos rangos eredményt értek el a Hilltop borai, de talán ezekre az eredményekre legbüszkébb a borászat.

Ha meg szeretnénk kóstolni a Hilltop borait…

A Hilltop borokat bár elsősorban exportra készítik, de Magyarországon is megkóstolhatjuk őket. Természetesen, ha külföldön járunk, ne lepődjünk meg, ha a Hilltop pincészet boraival kínálnak minket, például Nagy-Britanniában. Bár Nagy-Britanniában előbb volt ismert a pincészet, mint hazánkban, ugyanakkor mára már nagy népszerűségnek örvend. A pincészet borait leginkább a pincészet saját webáruházában, illetve az ital webáruházakban, mint például az italkereso.hu oldalon tudjuk megvásárolni.

 

Az italkereso.hu oldalon a legtöbb magyar borászat termékeit megtalálhatjuk, a Hilltop borászat borai sem kivételek. A termékpaletta itt is széles, melyet raktárról, a legjobb árakon rendelhetünk meg. Akik kedvelik a borokat, különösen a magyar borokat, azok számára a Hilltop Neszmély borok is tökéletesek lehetnek, hiszen minden palackban benne van a magyar borászat múltja, jelene és jövője.A borfogyasztásnak és a borászatnak évezredes hagyományai vannak szerte a világon, ahogyan a készítésének is. Magyarország is a legnagyobb bortermelő és borfogyasztó nemzetek közé tartozik, megannyi borvidék gondoskodik arról az országban, hogy a legjobb borok kerülhessenek a családi asztalra. A borkészítés már több mint 6000 éves történelemmel bír, az emberek már az ókorban is készítettek a mai borhoz nagyon hasonló italt, melynek akkoriban jóval alacsonyabb alkoholtartalma volt, mint a mai boroknak, így sok esetben víz helyett itták.

A világ egyik legszélesebb körben fogyasztott itala

Jól látszik tehát, hogy a bor már régóta része az emberek életének, számos mondában jelenik meg, és rengeteg szertatáshoz kötődik, legyen szó pogány vagy keresztény szertartásokról. A régészeti kutatások szerint a szőlőtermesztés és a borkészítés tudományának ősi bölcsője Transzkaukázia, ami a mai Törökország, Irán és Örményország területére tehető, innen terjedt el szerte Európába. Magyarországon is nagy hagyományai vannak a borkészítésnek, számos bortermő vidékkel büszkélkedhetünk. 
 

Bor bővebben