Hilltop Bor

(18 találat)
Szűrők elrejtése
Borászat
Bor típus
Űrtartalom

Hilltop

A Hilltop borászat a Neszmélyi borvidék egyik leghíresebb és legismertebb pincészete, nemcsak Magyarországon, de talán a világon is. Ez persze nem véletlen, hiszen ezek a minőségi magyar borok előbb hódították meg a Nagy-Britannia borkedvelők szívét, mint a hazai kóstolókét. Ennek az az oka, hogy a Hilltop pincészet elsősorban exportra készítette a borokat, melyeket az Egyesült Királyságba, Skandináviába, Japánba és Kínába exportáltak. Az elmúlt években azon már a magyar piacokon is elérhetővé váltak a Hilltop borok.

Hilltop borászat: Neszmélyi borvidék leghíresebb pincészete

A Hilltop megálmodója Kamocsay Ákos, aki szívvel és szenvedéllyel készíti a borokat, és akinek a pincészet prémium sorozata a nevét viseli. A Hilltop borok számos díjat is nyertek az évek során, és egyre népszerűbbé váltak. Aki igazán karakteres, magyar borra vágyik, mindenképp érdemes megkóstolnia a Hilltop borokat, melyek között vörös, fehér és rozé borokat is találhatunk. De mielőtt elmerülnénk a borok kóstolgatásában, nem árt tudni, hogy mit is tartogat számunkra a Neszmélyi borvidék és a Hilltop pincészet.

Tovább olvasom >>
Összesen 18 db Bor érhető el, 1 oldalon.

Megjelennél ital termékeddel az oldalon?

2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon

Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.

A Neszmélyi borvidékről röviden

Mielőtt rátérnénk arra, hogy honnan is indult a Hilltop pincészet, és hol tart napjainkban, érdemes egy kis figyelmet fordítanunk a Neszmélyi borvidékre, ahol a borászat szőlői teremnek, és ahol maga a borászat is található. A neszmélyi borvidék története több mint kétezer éves, a  bortörténelmi hagyományaink része. A helyi hagyományokat egészen Probus római császár légióiig nyúlnak vissza, de a Pannonhalmi apátság szerzetesi is öregbítették a terület bortörténelmét. A 18. században erről a borvidékről származtak uradalmi borok, majd 1897-ben létrejött az Eszterházy Csákvári Uradalom ászári mintaszőlészete és – pincészet. A 20. században ez a terület a Bársonyos-Császári borvidékhez tartozott, és 1977-ben vált újra önálló borvidékké.

Hilltop borászat történetéről

Kamocsay Ákos 1993-ban fedezte fel a Neszmélyi borvidéket, és a régi TSZ pincében kezdte meg a Neszmélyi borászat felvirágoztatását, melyet célul tűzött ki. Akkoriban még csal 110 hektárnyi rossz, illetve elöregedett szőlőtőkéből állt a szőlőterület, de nekiláttak, hogy 410 hektárnyi szőlőt telepítsenek, melyek majd a minőségi és prémium borok alapjául szolgáló szőlőt adják. A Neszmélyi borvidéknek 2000 éves bortörténelme van, de nemzetközileg híressé a Hilltop borászat áldozatos munkájának köszönhetően vált.

Természetesen a Hilltop pincészetnek nemcsak a Neszmélyi borvidéken van szőlőterülete, hanem a Szekszárdi Borvidéken elhelyezkedő Bátaszéken, ahol főleg kékszőlőket, a chardonnay-t és az olaszrizlinget termesztik. Neszmélyről és Kocsról leginkább a fehérszőlő származik. A Hilltop borászat a kezdeti időszakban csak külföldi piacokra termelt, főleg Nagy-Britanniában értékesítette a borait, majd Ázsiát is meghódította, főleg Kínát és Japánt, de a skandináv országokba is elindult az exportálás. Mára már a hazai piacokra is termelnek.

Milyen borokat találunk a Hilltop pincészet kínálatában?

A Hilltop borok jellemzően száraz borok, melyek között találunk vörös, fehér és rozé borokat is. A termékpaletta meglehetősen széles, így minden borkedvelő megtalálhatja a számára legkedveltebb fajtát.

Hiptop fehér borok:

 • Irsai Olivér: frissítő és lágy fehérbor, melyet könnyed nyári napokra javasolnak.
 • Chardonnay: könnyed, ugyanakkor tartalmas bor.
 • Cserszegi Fűszeres: zamatos és fűszeres bor, melyet a teltebb ízvilágot kedvelő borrajongóknak javasolnak.
 • Olaszrizling: gyümölcsös, lágy fehérbor
 • Sauvignon Blanc: gyümölcsös, frissítő és zamatos ízvilág jellemzi ezt a száraz fehérbort.

Hilltop vörös borok:

 • Merlot vörös: zamatos és telt vörösbor

Hilltop rozé borok:

 • Pinot Noir Rosé: elegáns és könnyed rozé bor
 • Merlot Rosé: friss és zamatos, emellett könnyed és légies, minden benne van, amit egy kellemes rozé bortól elvárhatunk. 

A Hilltop kínálatában a száraz fehér gyöngyözőbor is találunk, mely a Hilltop Dunántúli Gyöngy.

Díjnyertes Hilltop borok

A Hilltop borászat az elmúlt években számos díjat nyert meg a különböző hazai és nemzetközi versenyeken. Számos díjnyertes boruk van, melyeket érdemes megkóstolni. A Hilltop borászat, már 1996 óta méretteti meg magát a különböző borversenyeken. Természetesen a rengeteg díjat és elismerést talán túl sok lenne felsorolni, de a legkiemelkedőbb eredményekkel azért érdemes tisztában lenni, illetve, hogy mely borok kapták meg ezeket az elismeréseket.

TOP 100 LEGJOBB MAGYAR BOR 2021

 • Kamocsay Ihlet Cuvée 2020
 • Kamocsay Prémium Chardonnay 2019
 • Kamocsay Prémium Irsai Olivér 2020

TOP 100 LEGJOBB MAGYAR BOR

 • Prémium Olaszrizling 2017

VINAGORA NEMZETKÖZI BORVERSENY 2020

 • ARANY minősítés: Kamocsay Prémium Olaszrizling 2017
 • EZÜST minősítés: Kamocsay Prémium Chardonnay 2017

PRESTIGE RESERVE (2019)

 • VINUM BONUM: Kamocsay Prémium Sárgamuskotály 2018 és a Prémium Chardonnay 2017

Természetesen ezeken az eredményeken túl is számos rangos eredményt értek el a Hilltop borai, de talán ezekre az eredményekre legbüszkébb a borászat.

Ha meg szeretnénk kóstolni a Hilltop borait…

A Hilltop borokat bár elsősorban exportra készítik, de Magyarországon is megkóstolhatjuk őket. Természetesen, ha külföldön járunk, ne lepődjünk meg, ha a Hilltop pincészet boraival kínálnak minket, például Nagy-Britanniában. Bár Nagy-Britanniában előbb volt ismert a pincészet, mint hazánkban, ugyanakkor mára már nagy népszerűségnek örvend. A pincészet borait leginkább a pincészet saját webáruházában, illetve az ital webáruházakban, mint például az italkereso.hu oldalon tudjuk megvásárolni.

 

Az italkereso.hu oldalon a legtöbb magyar borászat termékeit megtalálhatjuk, a Hilltop borászat borai sem kivételek. A termékpaletta itt is széles, melyet raktárról, a legjobb árakon rendelhetünk meg. Akik kedvelik a borokat, különösen a magyar borokat, azok számára a Hilltop Neszmély borok is tökéletesek lehetnek, hiszen minden palackban benne van a magyar borászat múltja, jelene és jövője.A borfogyasztásnak és a borászatnak évezredes hagyományai vannak szerte a világon, ahogyan a készítésének is. Magyarország is a legnagyobb bortermelő és borfogyasztó nemzetek közé tartozik, megannyi borvidék gondoskodik arról az országban, hogy a legjobb borok kerülhessenek a családi asztalra. A borkészítés már több mint 6000 éves történelemmel bír, az emberek már az ókorban is készítettek a mai borhoz nagyon hasonló italt, melynek akkoriban jóval alacsonyabb alkoholtartalma volt, mint a mai boroknak, így sok esetben víz helyett itták.

A világ egyik legszélesebb körben fogyasztott itala

Jól látszik tehát, hogy a bor már régóta része az emberek életének, számos mondában jelenik meg, és rengeteg szertatáshoz kötődik, legyen szó pogány vagy keresztény szertartásokról. A régészeti kutatások szerint a szőlőtermesztés és a borkészítés tudományának ősi bölcsője Transzkaukázia, ami a mai Törökország, Irán és Örményország területére tehető, innen terjedt el szerte Európába. Magyarországon is nagy hagyományai vannak a borkészítésnek, számos bortermő vidékkel büszkélkedhetünk. 
 

Bor bővebben