Monteverdi Bor

(1 találat)
Szűrők elrejtése
Borászat
Borvidék
Bor típus
Bor jellege
Évjárat

Monteverdi

A Monteverdi, teljes néven Monteverdi Dolce Novella egy Olaszországból származó borkülönlegesség, melynek ízét a különös odafigyeléssel válogatott Merlot, Sangiovese, és Sabernet szőlők mellett a zamatos, ízletes, friss eper határozza meg. Egyedisége abban rejlik, hogy a Monteverdi eperbor megalkotása során törekedtek arra, hogy a szőlő karakteres aromája az eper édes ízvilágával kellő harmóniába legyen egymással, a cél az volt, hogy ez a két esszencia tökéletes összhangot alkothasson egy alkoholos italon belül. Titka valójában az ital érlelésében rejlik, hiszen keverés, rázás majd az áztatás után, még palackozás előtt 3 hónap pihenés következik számára tölgyfahordóba.

Monteverdi eperbor: Egy karakteres ital, amely felejthetetlen élményt nyújt az édes ízek szerelmeseinek

Bár típusát tekintve ez az eperbor félédes bornak mondható, savassága csupán elenyésző mértékben jelenik meg benne, tehát az olyan emberek számára lehet tökéletes választás, akik leginkább az édes ízeket részesítik előnyben.

Tovább olvasom >>
Összesen 1 db Bor érhető el, 1 oldalon.

Megjelennél ital termékeddel az oldalon?

2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon

Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.

A Monteverdi Dolce Novella eperbor első kóstolása során olyan érzést kelthet bennünk, mintha egy marék édes és friss gyümölcsbe haraptunk volna bele, de az eper fenséges íze mellett a különböző szőlőfajták jellegzetes íze is dominál benne.

Ez az ital sokak szerint kimondottan ínyencek számára lett megalkotva, és emiatt ez a borkülönlegesség akár ajándéknak is tökéletes lehet, egy olyan ember számára aki a bort, és az édes epret egyaránt szereti. Ez a Rubinvörös árnyalattal rendelkező fenséges nedű magába foglalja mindazt, amire az édesebb ízű borok kedvelőinek szüksége lehet.

Mikor kezdtek el egyre népszerűbbek lenni a gyümölcsborok hazánkban?

Ha egy beszélgetés során a borokról van szó, sokan automatikusan a szőlőből készült alkoholos nedűre gondolnak, érthetően, hiszen ez az ital jóval ismertebb mint a gyümölcsös társaik. A gyümölcsborok azonban elég régóta jelen vannak már Magyarország területein is, vannak emberek akik ennek ellenére sem merik az új ízeket kipróbálni.

A gyümölcsborok olyan erjesztéssel készülő alkoholos italok, melyek nem/ vagy nem csak szőlőből állnak, hanem elkészítésük során felhasználnak más, zamatos gyümölcsöt is.

A gyümölcsborok már a 19. században elérhető volt az emberek számára, ekkor ugyanis a filoxéra lényegében teljesen lenullázta a hazai szőlőtermelést, és ezzel együtt a borkészítés folyamata is leáll egy időre.

Ennek következtében hazánkban is egyre többen belekezdtek a gyümölcsborok előállításába, így a gyümölcsborok iránti kereslet is hirtelen, rohamosan megnőtt.

A legelső gyümölcsborok meggyből, cseresznyéből, körtéből, és almából készültek, és leginkább azok az emberek kedvelték, akik a magas alkoholtartalommal bíró pálinkát nem igazán szerették.

Manapság már a gyümölcsborok előállításának lépéseit is igen szigorú szabályok foglalják magukba, ahol meg van határozva az is, hogy az adott gyümölcshöz pontosan mennyi cukor adható, illetve savassága tompítása érdekében mennyi vizet kell hozzáadni készítéskor. A gyümölcsbor készülhet friss, hűtött, de akár fagyasztott gyümölcsök felhasználásával is.

A gyümölcsborok célközönsége ma már valószínűleg leginkább a nők, és főleg a fiatalabb hölgyek, hiszen ők szokták kedvelni az igazán zamatos, friss, gyümölcsös, édes ízeket. A Monteverdi eperbor első kóstolásra intenzív eper élvezetét kelti a szánkban. Finom, édes, mégis kiegyensúlyozott ízű gyümölcsbor, amely a szőlő, és az eper különleges párosításával felejthetetlen élményt nyújt a fogyasztói számára. A gyümölcsborokról szóló korábbi cikkünket ITT olvashatod.

Mivel illatban az eper erőteljesen domináló gyümölcs, a bor már pohárba töltésekor elkezdi magából árasztani a kellemes édeskés aromát, de emellett fellelhető benne a szőlőborok világából ismert karakteres zamatok is.

Hogyan, és mi mellé ajánlják az édes gyümölcsborok fogyasztását?

A boroknak igen nagy szerepük van a gasztronómia világában. Nem mindegy ugyanis hogy melyik ételhez milyen ízvilággal rendelkező bort kínálunk például akkor, ha vendégeket várunk vacsorára. A Monteverdi eperbor esetében a benne található eper, és szőlő zamata képes felejthetetlen, nem mindennapi ízt megalkotni, amely tökéletes választás lehet ugyancsak édeskés ételek mellé.

A Monteverdi borokat kínálhatjuk édes mártások és főételek mellé, de tökéletesek lehetnek finom, krémes, vagy akár gyümölcsös desszertek, és sütemények kísérőjeként is. De az igazán nagy ínyencek számára ínycsiklandozó élmény lehet önmagában fogyasztva is.

A gyönyörű, erőteljes mélybordó színe már a pohárba töltve is eléri azt, hogy a szemünket ne tudjuk levenni róla, ez a látvány pedig felkészíti az ízlelőbimbóinkat az igazán intenzív gyümölcsös íz befogadására.

A Monteverdi eperbort minden esetben 7-és 12 Celsius fokra behűtve érdemes fogyasztani, hiszen ez a hőfok kell ahhoz, hogy lassan kortyolgatva átjöjjön az különleges ital páratlan íze.

Ez az olasz borkülönlegesség 10%-os alkoholtartalommal egy igazán frissítő, üdítő élményt nyújthat fogyasztói számára főleg egy hosszú, fárasztó nap lezárásaként.

Hol vásárolható meg leggyorsabban, és legegyszerűbben a Monteverdi Dolce Novella eperbor?

Az online vásárlás előnyei már jó ideje ismertek az emberek számára. A vásárlást így nem csak rövidebb idő alatt, de sokkal egyszerűbben és kényelmesebben le tudjuk bonyolítani akár otthon, a kanapénkon ülve, anélkül hogy a túlzsúfolt üzletekbe kéne mennünk. Az online vásárlás során lehetőségünk van olyan különlegesebb italokat is megvásárolni, amelyek nem minden esetben elérhetőek a boltok polcain, és nem biztos hogy megtaláljuk őket még a legnagyobb hipermarketekben sem. A polcok körbejárása, és az adott ital keresgélése nélkül pedig sokkal kevesebb bosszúsággal fogjuk tudni végezni a bevásárlást.

Az italkereso.hu kínálatában többek között olyan különleges italokat is meg tudunk vásárolni, melyek nem mindenhol kaphatóak, így egyszerűen megrendelhetjük az oldalról például az intenzív édes ízű, finom és különleges Monteverdi Dolce Novella olasz félédes eper ízesítésű bort is, melynek 0,75 Literes kiszerelése 2500- és 3000 Forint között található.

 A borfogyasztásnak és a borászatnak évezredes hagyományai vannak szerte a világon, ahogyan a készítésének is. Magyarország is a legnagyobb bortermelő és borfogyasztó nemzetek közé tartozik, megannyi borvidék gondoskodik arról az országban, hogy a legjobb borok kerülhessenek a családi asztalra. A borkészítés már több mint 6000 éves történelemmel bír, az emberek már az ókorban is készítettek a mai borhoz nagyon hasonló italt, melynek akkoriban jóval alacsonyabb alkoholtartalma volt, mint a mai boroknak, így sok esetben víz helyett itták.

A világ egyik legszélesebb körben fogyasztott itala

Jól látszik tehát, hogy a bor már régóta része az emberek életének, számos mondában jelenik meg, és rengeteg szertatáshoz kötődik, legyen szó pogány vagy keresztény szertartásokról. A régészeti kutatások szerint a szőlőtermesztés és a borkészítés tudományának ősi bölcsője Transzkaukázia, ami a mai Törökország, Irán és Örményország területére tehető, innen terjedt el szerte Európába. Magyarországon is nagy hagyományai vannak a borkészítésnek, számos bortermő vidékkel büszkélkedhetünk. 
 

Bor bővebben