Bor
(0 találat)Keresés beállítva: Hilltop(x) vagy Choya(x) és Fehér(x) vagy Gyümölcsbor(x) és Félédes(x)
Megjelennél ital termékeddel az oldalon?
2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon
Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.
A Hilltop borászat a Neszmélyi borvidék egyik leghíresebb és legismertebb pincészete, nemcsak Magyarországon, de talán a világon is. Ez persze nem véletlen, hiszen ezek a minőségi magyar borok előbb hódították meg a Nagy-Britannia borkedvelők szívét, mint a hazai kóstolókét. Ennek az az oka, hogy a Hilltop pincészet elsősorban exportra készítette a borokat, melyeket az Egyesült Királyságba, Skandináviába, Japánba és Kínába exportáltak. Az elmúlt években azon már a magyar piacokon is elérhetővé váltak a Hilltop borok.
Hilltop borászat: Neszmélyi borvidék leghíresebb pincészete
A Hilltop megálmodója Kamocsay Ákos, aki szívvel és szenvedéllyel készíti a borokat, és akinek a pincészet prémium sorozata a nevét viseli. A Hilltop borok számos díjat is nyertek az évek során, és egyre népszerűbbé váltak. Aki igazán karakteres, magyar borra vágyik, mindenképp érdemes megkóstolnia a Hilltop borokat, melyek között vörös, fehér és rozé borokat is találhatunk. De mielőtt elmerülnénk a borok kóstolgatásában, nem árt tudni, hogy mit is tartogat számunkra a Neszmélyi borvidék és a Hilltop pincészet.
Hilltop bor bővebben
Ha azt a szót halljuk, hogy bor, akkor egyből a szőlőre asszociálunk, hiszen a bor általában abból készül. De készülhet másfajta gyümölcsből is, ami lehet legalább annyira finom, mint a szőlőből erjesztett nedű.
Milyen ital a gyümölcsbor?
Ma már számtalan gyümölcsbor kapható és készíthető, a legismertebb hazánkban talán az eperbor, de készülhet egresből, szederből, vagy ribizliből is. De hogyan készülhet olyan gyümölcsből bor, melynek alacsony a cukortartalma, és melyek legkedveltebb gyümölcsborok a hazai kínálatban? Az itakereso.hu csapata utánajárt!
Így készül a gyümölcsbor!
A gyümölcsborra azt is mondhatnánk, hogy gyümölcslé, leszámítva az alkoholtartalmát, és valójában ez így is van. Kevesen gondolnák, hogy egy gyümölcsbornak a gyümölcsléhez hasonlóan magas a vitamintartalma, ellentétben a szőlőből készült bornak, annak ugyanis elenyésző. Az úgynevezett "hideg eljárással készített gyümölcsboroknak viszont nemcsak a zamata és az íze marad meg, hanem a vitamintartalma is. Persze nem a vitamintartalma miatt fogyasztjuk a ribilizlibort vagy épp a csipkebogyóbort, hanem az íze és az alkoholtartalma miatt.
Gyümölcsbor bor bővebben
A borfogyasztásnak és a borászatnak évezredes hagyományai vannak szerte a világon, ahogyan a készítésének is. Magyarország is a legnagyobb bortermelő és borfogyasztó nemzetek közé tartozik, megannyi borvidék gondoskodik arról az országban, hogy a legjobb borok kerülhessenek a családi asztalra. A borkészítés már több mint 6000 éves történelemmel bír, az emberek már az ókorban is készítettek a mai borhoz nagyon hasonló italt, melynek akkoriban jóval alacsonyabb alkoholtartalma volt, mint a mai boroknak, így sok esetben víz helyett itták.
A világ egyik legszélesebb körben fogyasztott itala
Jól látszik tehát, hogy a bor már régóta része az emberek életének, számos mondában jelenik meg, és rengeteg szertatáshoz kötődik, legyen szó pogány vagy keresztény szertartásokról. A régészeti kutatások szerint a szőlőtermesztés és a borkészítés tudományának ősi bölcsője Transzkaukázia, ami a mai Törökország, Irán és Örményország területére tehető, innen terjedt el szerte Európába. Magyarországon is nagy hagyományai vannak a borkészítésnek, számos bortermő vidékkel büszkélkedhetünk.