Bolyhos Pálinka

(67 találat)
Szűrők elrejtése

Bolyhos

Bolyhos pálinka a kezdetektől pálinkafőzéssel foglalkozott. Bár napjainkban Magyarországon több mint 600 pálinkafőzde működik, azért a legjobb pálinkaházakat senkinek sem kell bemutatni. Közéjük tartozik a Bolyhos Pálinkaház, akik már több mint 25 éve foglalkoznak pálinkafőzéssel. Nem meglepő, hogy eleinte csak bérfőzéssel foglalkoztak, hiszen hazánkban a legtöbb pálinkaház a pálinkafőzésnek ezt a formáját gyakorolja. Később azonban a Bolyhos Pálinkaház nem elégedett meg ennyivel, és továbblépett a saját pálinkák megalkotásának irányába.

Bolyhos pálinka minőségi kínálata

Ezen törekvésüket siker koronázta, ugyanis mára már többszörösen díjazott, díjnyertes pálinkákkal örvendeztetik meg a hazai pálinkafogyasztó közönséget. A termékskálájuk meglehetősen széles, 40, 45 és 50 fokos pálinkák és ágyas pálinkák is találhatóak a kínálatukban. Büszkék arra, hogy családi pálinkaházként működve minőségi italokat készíthetnek a hazai közönség számára, melyben mára már nemcsak pálinka, de gin is gazdagítja a kínálatot. Mielőtt azonban megkóstolnánk a legjobb Bolyhos pálinkákat, érdemes kicsit utána járni, honnan is indult a pálinkakészítés szenvedélye és hová nőtte ki magát.

Tovább olvasom >>
Összesen 67 db Pálinka érhető el, 2 oldalon.

Bolyhos Pálinka kezdetek

A Bolyhos család 1994-ben kezdett pálinkafőzéssel foglalkozni Tápiószőlősön, és azon, közel 500 pálinkafőzde sorait erősítették, melyek bérfőzéssel foglalkoztak. A bérfőzésnek köszönhetően komoly szakmai tapasztaltra tettek szert, és elkezdtek kísérletezni a saját pálinkák készítésével is Törekvésüket siker koronázta, ugyanis 2003-ra elkészült az új pálinkafőzdéjük Újszilváson, ahol már nem másoknak, hanem a Bolyhos Pálinkaháznak készítették a legjobb minőségű pálinkákat. A Bolyhos pálinka nagyon hamar népszerű lett, így a család 100%-ban csak a kereskedelmi főzésre kezdett koncentrálni.

A bérfőzést teljesen nem szüntették meg, csak szüneteltették, és nem olyan régen már ezzel a szolgáltatással is újra kibővült a cég profilja. De térjünk vissza a Bolyhos pálinkához, melyek mára már többszörösen is díjnyertes pálinkáknak számítanak. A Bolyhos pálinkák az elmúlt években számos díjat nyertek, melyek közül a legkiemelkedőbbek a következők:

 • 2007. Gyula, az év pálinkájának választották a Bolyhos Ágyas Cigánymeggy pálinkát, és elnyerték a Legeredményesebb Kereskedelmi Főzde díját is
 • 2012. Gyula, másodszor nyerték el Legeredményesebb Kereskedelmi Főzde díját
 • 2017. Bolyhos Zoltán, a Bolyhos pálinkaház megalapítója lett Év Vállalkozója
 • 2018. Országos Pálinkakóstoló versenyen a Bolyhos Ágyas Szilva pálinka 50%(V/V) champion és arany minősítés nyert, illetve elnyerték a 10.000 feletti palack kategóriadíjat is
 • 2018. Magyarország Legszebb Birtoka versenyen a Bolyhos Pálinkafőzde vihette el a  közönségdíjat
 • 2018. Bolyhos László Pálinka Életmű díjat kapott
 • 2019. Országos Pálinka- és Törkölypálinka verseny a Bolyhos pálinkaház ezüst helyezést kapott

Így készül a Bolyhos pálinka

A Bolyhos Pálinkaház büszke arra, hogy a pálinkái a legjobb minőségű magyar gyümölcsből készülnek. Bár a pontos receptúrák titkosak, annyi azonban bizonyos, hogy az ágyas pálinkát az országban egyedülálló technológiával készítik, melyet ők szabadalmaztattak. Az eljárás lényege, hogy a pálinkát aszalt gyümölcságyon érlelik, így alkotva meg a hungaricumként is ismert ágyas pálinkát. A Bolyhos  ágyas pálinkák hat hónapig érlelődnek tartályokban és fahordókban, majd ezt követően kerülnek palackozásra.

A palackba természetesen nemcsak pálinka kerül, hanem a pálinka fajtájával megegyező aszalt gyümölcs is. Erre az aszalt gyümölcs „ágyra” töltik rá a pálinkát, majd újabb 5-6 hónap érlelés következik. Az érlelés során a palackban lévő aszalt gyümölcs eredeti alakját visszanyerve gazdagítja a pálinkát, nemcsak ízével, de színével is. Ezzel az eljárással nemcsak esztétikailag lesz szép a pálinka, hanem ízében is gazdagodik. Ezt a módszert egyedüli módon csak a Bolyhos Pálinkaház használja, ettől válnak annyira különlegesség a pálinkaház italai.

Milyen ízekben kaphatóak a Bolyhos Pálinkák

A Bolyhos pálinkák számos ízben kaphatóak, legyen szó ágyas vagy nem ágyas pálinkáról. Alkoholfok szempontjából is megkülönböztetik a termékeket, ugyanis 40, 45 és 50 fokos pálinkákat is találunk a kínálatukba.

Az ágyas pálinkák a fent leírt módon készülnek, és 50 fokos pálinkák kerülnek az üvegekbe, és a boltok polcaira. Számos ízben érhetőek el:

 • Bolyhos ágyas cigánymeggy pálinka
 • Bolyhos ágyas kajszibarack pálinka
 • Bolyhos ágyas fekete cseresznye pálinka
 • Bolyhos ágyas szilva pálinka
 • Bolyhos ágyas golden almapálinka
 • Bolyhos ágyas irsai olvér szőlő pálinka
 • Bolyhos ágyas vilmoskörte pálinka
 • Bolyhos ágyas birs pálinka

A nem ágyas pálinkák (kisüsti) íz választéka is meglehetősen széles, ahogyan a kiszerelés tekintetében is gazdag a választék. Az Újszilvási termékcsaládba tartoznak a 45 fokos pálinkák, melyek 10 különböző ízben és 4 cl-es kiszerelésben kerülnek forgalomba. Az ízek között vegyes, feketecseresznye, vilmoskörte, goldan alma, irsai olivér szőlő, birs, szilva, kajszibarack,szőlő és cigánymeggy pálinkákat találunk.

A 40 fokos pálinkákból álló családban nyolc különböző ízű pálinkát találunk, melyek címkéje is eltér a másik két termékcsalád címkéjétől, és az üvege sem a hagyományos magas pálinkás üveg, így nemcsak ízében, de megjelenésében is kiemelkedik a pálinkák közül. A következő ízekben kóstolhatjuk meg a Bolyhos pálinkaház 40 fokos pálinkáit:

 • Bolyhos cigánymeggy pálinka
 • Bolyhos kajszibarack pálinka
 • Bolyhos fekete cseresznye pálinka
 • Bolyhos szilva pálinka
 • Bolyhos golden almapálinka
 • Bolyhos irsai olvér szőlő pálinka
 • Bolyhos vilmoskörte pálinka
 • Bolyhos birs pálinka

Bolyhos pálinka ár és érték valamint hol kapható

A Bolyhos pálinkák méltán híresek Magyarországon, és ma már nemcsak a Bolyhos Pálinkaház webáruházában vásárolhatóak meg, hanem számos más ital webáruházban, például az italkereso.hu oldal kínálatát is erősítik. Érdemes böngészni az oldal kínálatát, ugyanis a legjobb árakat találhatjuk meg. A Bolyhos Pálinka ára természetesen eltérő típus és kiszerelés tekintetében is, az azonban elmondható, hogy a 0,5 literes kiszerelés ára ágyas pálinka esetében 6 ezer forint körül kezdődik, még a nem ágyas kivitel 5 forint körül.