Bolyhos Pálinka

(19 találat)
Szűrők elrejtése

Bolyhos

Bolyhos pálinka a kezdetektől pálinkafőzéssel foglalkozott. Bár napjainkban Magyarországon több mint 600 pálinkafőzde működik, azért a legjobb pálinkaházakat senkinek sem kell bemutatni. Közéjük tartozik a Bolyhos Pálinkaház, akik már több mint 25 éve foglalkoznak pálinkafőzéssel. Nem meglepő, hogy eleinte csak bérfőzéssel foglalkoztak, hiszen hazánkban a legtöbb pálinkaház a pálinkafőzésnek ezt a formáját gyakorolja. Később azonban a Bolyhos Pálinkaház nem elégedett meg ennyivel, és továbblépett a saját pálinkák megalkotásának irányába.

Bolyhos pálinka minőségi kínálata

Ezen törekvésüket siker koronázta, ugyanis mára már többszörösen díjazott, díjnyertes pálinkákkal örvendeztetik meg a hazai pálinkafogyasztó közönséget. A termékskálájuk meglehetősen széles, 40, 45 és 50 fokos pálinkák és ágyas pálinkák is találhatóak a kínálatukban. Büszkék arra, hogy családi pálinkaházként működve minőségi italokat készíthetnek a hazai közönség számára, melyben mára már nemcsak pálinka, de gin is gazdagítja a kínálatot. Mielőtt azonban megkóstolnánk a legjobb Bolyhos pálinkákat, érdemes kicsit utána járni, honnan is indult a pálinkakészítés szenvedélye és hová nőtte ki magát.

Tovább olvasom >>
Összesen 19 db Pálinka érhető el, 1 oldalon.

Megjelennél ital termékeddel az oldalon?

2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon

Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.

Bolyhos Pálinka kezdetek

A Bolyhos család 1994-ben kezdett pálinkafőzéssel foglalkozni Tápiószőlősön, és azon, közel 500 pálinkafőzde sorait erősítették, melyek bérfőzéssel foglalkoztak. A bérfőzésnek köszönhetően komoly szakmai tapasztaltra tettek szert, és elkezdtek kísérletezni a saját pálinkák készítésével is Törekvésüket siker koronázta, ugyanis 2003-ra elkészült az új pálinkafőzdéjük Újszilváson, ahol már nem másoknak, hanem a Bolyhos Pálinkaháznak készítették a legjobb minőségű pálinkákat. A Bolyhos pálinka nagyon hamar népszerű lett, így a család 100%-ban csak a kereskedelmi főzésre kezdett koncentrálni.

A bérfőzést teljesen nem szüntették meg, csak szüneteltették, és nem olyan régen már ezzel a szolgáltatással is újra kibővült a cég profilja. De térjünk vissza a Bolyhos pálinkához, melyek mára már többszörösen is díjnyertes pálinkáknak számítanak. A Bolyhos pálinkák az elmúlt években számos díjat nyertek, melyek közül a legkiemelkedőbbek a következők:

 • 2007. Gyula, az év pálinkájának választották a Bolyhos Ágyas Cigánymeggy pálinkát, és elnyerték a Legeredményesebb Kereskedelmi Főzde díját is
 • 2012. Gyula, másodszor nyerték el Legeredményesebb Kereskedelmi Főzde díját
 • 2017. Bolyhos Zoltán, a Bolyhos pálinkaház megalapítója lett Év Vállalkozója
 • 2018. Országos Pálinkakóstoló versenyen a Bolyhos Ágyas Szilva pálinka 50%(V/V) champion és arany minősítés nyert, illetve elnyerték a 10.000 feletti palack kategóriadíjat is
 • 2018. Magyarország Legszebb Birtoka versenyen a Bolyhos Pálinkafőzde vihette el a  közönségdíjat
 • 2018. Bolyhos László Pálinka Életmű díjat kapott
 • 2019. Országos Pálinka- és Törkölypálinka verseny a Bolyhos pálinkaház ezüst helyezést kapott

Így készül a Bolyhos pálinka

A Bolyhos Pálinkaház büszke arra, hogy a pálinkái a legjobb minőségű magyar gyümölcsből készülnek. Bár a pontos receptúrák titkosak, annyi azonban bizonyos, hogy az ágyas pálinkát az országban egyedülálló technológiával készítik, melyet ők szabadalmaztattak. Az eljárás lényege, hogy a pálinkát aszalt gyümölcságyon érlelik, így alkotva meg a hungaricumként is ismert ágyas pálinkát. A Bolyhos  ágyas pálinkák hat hónapig érlelődnek tartályokban és fahordókban, majd ezt követően kerülnek palackozásra.

A palackba természetesen nemcsak pálinka kerül, hanem a pálinka fajtájával megegyező aszalt gyümölcs is. Erre az aszalt gyümölcs „ágyra” töltik rá a pálinkát, majd újabb 5-6 hónap érlelés következik. Az érlelés során a palackban lévő aszalt gyümölcs eredeti alakját visszanyerve gazdagítja a pálinkát, nemcsak ízével, de színével is. Ezzel az eljárással nemcsak esztétikailag lesz szép a pálinka, hanem ízében is gazdagodik. Ezt a módszert egyedüli módon csak a Bolyhos Pálinkaház használja, ettől válnak annyira különlegesség a pálinkaház italai.

Milyen ízekben kaphatóak a Bolyhos Pálinkák

A Bolyhos pálinkák számos ízben kaphatóak, legyen szó ágyas vagy nem ágyas pálinkáról. Alkoholfok szempontjából is megkülönböztetik a termékeket, ugyanis 40, 45 és 50 fokos pálinkákat is találunk a kínálatukba.

Az ágyas pálinkák a fent leírt módon készülnek, és 50 fokos pálinkák kerülnek az üvegekbe, és a boltok polcaira. Számos ízben érhetőek el:

 • Bolyhos ágyas cigánymeggy pálinka
 • Bolyhos ágyas kajszibarack pálinka
 • Bolyhos ágyas fekete cseresznye pálinka
 • Bolyhos ágyas szilva pálinka
 • Bolyhos ágyas golden almapálinka
 • Bolyhos ágyas irsai olvér szőlő pálinka
 • Bolyhos ágyas vilmoskörte pálinka
 • Bolyhos ágyas birs pálinka

A nem ágyas pálinkák (kisüsti) íz választéka is meglehetősen széles, ahogyan a kiszerelés tekintetében is gazdag a választék. Az Újszilvási termékcsaládba tartoznak a 45 fokos pálinkák, melyek 10 különböző ízben és 4 cl-es kiszerelésben kerülnek forgalomba. Az ízek között vegyes, feketecseresznye, vilmoskörte, goldan alma, irsai olivér szőlő, birs, szilva, kajszibarack,szőlő és cigánymeggy pálinkákat találunk.

A 40 fokos pálinkákból álló családban nyolc különböző ízű pálinkát találunk, melyek címkéje is eltér a másik két termékcsalád címkéjétől, és az üvege sem a hagyományos magas pálinkás üveg, így nemcsak ízében, de megjelenésében is kiemelkedik a pálinkák közül. A következő ízekben kóstolhatjuk meg a Bolyhos pálinkaház 40 fokos pálinkáit:

 • Bolyhos cigánymeggy pálinka
 • Bolyhos kajszibarack pálinka
 • Bolyhos fekete cseresznye pálinka
 • Bolyhos szilva pálinka
 • Bolyhos golden almapálinka
 • Bolyhos irsai olvér szőlő pálinka
 • Bolyhos vilmoskörte pálinka
 • Bolyhos birs pálinka

Bolyhos pálinka ár és érték valamint hol kapható

A Bolyhos pálinkák méltán híresek Magyarországon, és ma már nemcsak a Bolyhos Pálinkaház webáruházában vásárolhatóak meg, hanem számos más ital webáruházban, például az italkereso.hu oldal kínálatát is erősítik. Érdemes böngészni az oldal kínálatát, ugyanis a legjobb árakat találhatjuk meg. A Bolyhos Pálinka ára természetesen eltérő típus és kiszerelés tekintetében is, az azonban elmondható, hogy a 0,5 literes kiszerelés ára ágyas pálinka esetében 6 ezer forint körül kezdődik, még a nem ágyas kivitel 5 forint körül.Minőségi pálinka aminek Magyarországon kultusza van, hiszen ez egy hagyományosan magyar rövidital. Egy eredet védett gyümölcspárlatról van szó, tehát, ha pálinkát kortyolunk, akkor az csak Magyarországon, illetve még négy osztrák tartomány készülhet, máshol nem. A pálinka fogalma a 2000-es években szilárdult meg a Pálinka törvénynek és az eredetvédelemnek köszönhetően. A 17. században még égetett szeszt jelentett, ám a mai pálinkák már gyümölcsből, törkölyből, borseprőből vagy borból készülnek.

Mi, magyarok büszkék is vagyunk a Magyar pálinka kifejezésre, viszont azt kevesen tudják, honnan is indult a pálinka története, és hogyan is lett nemzetközileg ismert és elismert rövidital. A készítését már jóval többen ismerik, ahogyan a legnevesebb márkákat is. Lássuk is, honnan származik a pálinkakészítés tudománya, és mennyit változott a pálinka az elmúlt évszázadok során. És persze arra is keressük a választ, hogy melyek a legjobb pálinka márkák és legkedveltebb ízek hazánkban, ha pálinkáról van szó.

Pálinka történelem

Sokan úgy gondolják, hogy a pálinka a magyar szeszfőzés kialakulásával egy időben jelent meg, de ez nem egészen van így. A pálinka kifejezés a 17. században jelent meg, de az első bordesztillátumokról már a 12-13. századból is vannak feljegyzések, melyet gyógyszerként használtak. Az élvezeti szeszfogyasztás elterjedése hazánkban a 15. századra tehető. A pálinka a 17. században még nem egészen azt jelentette, amit manapság, ugyanis a gabonapárlatokra is használták ezt a kifejezést, nemcsak a gyümölcspárlatokra.

Az évszázadok során felváltotta az „égettbor” kifejezést, amit a párlatokra használtak. Egészen a 21. századig minden égetett szeszt pálinkának neveztek, függetlenül attól, miből készült. Régen magyar pálinkafajtának tartották a gabonapárlatokat, a seprőpárlatokat, de még a burgonyapárlatokat is. A 20. századra a különböző égetett szeszek saját elnevezést kaptak hazánkban is, és csak a törkölypálinka, a „seprőpálinka” és a gyümölcspálinka, illetve a gyümölcspálinka-utánzat viselhette a pálinka nevet.

Pálinka bővebben