Panyolai Pálinka

(64 találat)
Szűrők elrejtése

Panyolai

A pálinkát nincs, aki ne ismerné Magyarországon, és lassan ez a Panyolai pálinkákra is igaz lesz, ugyanis ez a pálinkamárka mára már meglehetősen nagy népszerűségre tett szert, ugyanis a legkedveltebb és legkifinomultabb pálinkák közé tartoznak. A Panyolai pálinkaház büszke rá, hogy csak a legjobb alapanyagokat és a hagyományos készítési eljárás mellett a legújabb technológiákat használja fel a pálinkához.

Panyolai pálinka, amit tudni érdemes róla

A márka jelenleg hét termékcsaláddal bír, melyben több mint 40 termék kapott helyet, nemcsak minőségi pálinkák, de likőrök is erősítik a Panyolai Szilvórium kínálatát. Mielőtt azonban elmerülnénk a pálinkák ízvilágában, érdemes egy kicsit utána járni, hogy miért is pont Panyolán jött éltre ez a márka, és hogy milyen pálinkákat is tartalmaz pontosan a kínálata. Olyan különleges ízekkel is találkozhatunk, mint a Panyolai zöld dió, a Panyolai Aranyalma vagy a Panyolai mák pálinka.

Tovább olvasom >>
Összesen 64 db Pálinka érhető el, 2 oldalon.

Megjelennél ital termékeddel az oldalon?

2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon

Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.

Panyolai pálinka kezdetek

Panyolán a pálinkafőzés nem a Panyolai pálinkaházzal kezdődött, a pálinkakészítés hagyománya jóval régebbre nyúlik vissza, egészen a 1700-as évikig. Ezt a hagyományt őrizte meg és vitte tovább Panyolai Szilvórium, amely 2002-ben alakult meg. Mára már Magyarország legkifinomultabb pálinkái közé tartoznak a Panyolai pálinkák, amiről számos hazai és nemzetközi elismerés is tanúskodik. A cég magalakulása óta törekedett arra, hogy csak a legjobb minőségű termékeket dobják piacra, és prémium minőségben készítsék a pálinkáikat.

A Panyolai Szilvórium profilja az elmúlt, közel 20 évben kiszélesedett a likőrkészítéssel is, hiszen már nemcsak minőségi kisüsti, mézes és ágyas pálinkákat találunk a kínálatukban, hanem különleges likőröket is. A Panyolai pálinkaházra a hagyományok tisztelete mellett jellemző az innováció és az újítás, ami kutatásban, fejlesztésben, új technológiák kidolgozásában, megmunkálási módokkal történő kísérletezésben is megmutatkozik. Bár még csak alig 20 éve tevékenykednek, a Panyolai Pálinkaház hét termékcsalád több mint 40 termékével képviselteti magát a hazai és az európai pálinka és szeszesital piacon.

Hogyan készül a Panyolai pálinka?

A Panyolai Szilvórium a pontos készítési eljárást és a recepteket féltve őrzi, az azonban bizonyos, hogy a hagyományos eljárásokat ötvözik a legújabb megmunkálási és készítési eljárásokkal. Csak a legjobb, magas cukortartalmú, válogatott étkezési gyümölcsök felhasználásával készítik a termékeiket, mely mind kizárólag saját tervezés, és egyedi recept alapján készül. Ez nemcsak a pálinkákra, de a likőrökre is igaz. A gondos odafigyelésnek és a minőségi alapanyagoknak felhasználásának az eredménye pedig prémium minőségi pálinkákban mutatkozik meg.

Panyolai pálinkák

A Panyolai Pálinka többféle pálinkacsaláddal és szeszes itallal bővítette a termékpalettáját az elmúlt években. Többféle pálinkacsaládot is kínálnak számos ízben.

 • Panyolai Aranypálina: ez a legkeresettebb termékcsaládja a Panyolai Pálinkaháznak, 38%-os ágyas pálinkákat találunk a termékek között három ízben.
 • Panyolai Elixír: különleges zamatú, kisüsti pálinkák tartoznak ebbe a kategóriába, melyek alkoholtartalma jellemzően 40%. Ez a pálinkacsalád is számos díjat megnyert már, Superbrands5x, Érték és Minőség Nagydíj, Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny Ezüst érmes pálinkákat is találunk a kínálatában.
 • Panyolai SQ (Simple Quintessence): jellemzően 52%-os kisüsti pálinkákat találunk ebbe a termékkínálatban
 • Panyolai Rubinpálinka: ennek a pálinkacsaládnak egyelőre egyetlen tagja van, egy friss gyümölcságyon érlelt meggypálinka.
 • Panyolai Mézes: ebbe a pálinkacsaládba mézes kisüsti pálinkák tartoznak, melyek alkoholtartalma jellemzően 30%. A család szinte minden tagja  Superbrands5x díjas pálinka.
 • Panyolai Eszencia: ez a termékcsalád még a pálinkák között is különlegesnek számít, az ide tartozó pálinkában különleges összhangban vegyül a Panyolai Elixír Pálinka és az aszalt gyümölcságy.

A Panyolai Pálinkaház azonban nemcsak pálinkákat, de likőröket is készít, két termékcsaládból kerülnek ki ezek a különleges alkoholos italok, melyeknek már a neve is misztikus és különleges. Az egyik a Silvoriu, mely a Silvorius gyógynövény likőrt tartalmazza, amely 25 féle gyógynövényből készül, és a Misztikum likőröket, melyeket szintén több ízben érhetőek el. Ez a likőrcsalád Áfonyalikőrt, Mák extra likőrt, Máklikőrt, Mogyoró likőrt és Zöld dió likőrt tartalmaz.

Panyolai pálinka fajták

A Panyolai pálinkák íz tekintetében meglehetősen széles termékkínálattal rendelkeznek, különdösen az Elixír és a Mézes pálinkacsalád.

 • Elixír: íz tekintetében itt a legszélesebb a termékkínálat, málna, birsalma, bodza, érlelt szatmári szilva, feketecseresznye, fürtős meggy, Irsai Olivér szőlő, kajszibarack, szamóca, és vilmoskörte pálinkákat találunk a kínálatban.
 • Aranypálinka: aranyalma, aranykörte, aranybirs pálinkákat találunk a kínálatban
 • Simple Quintessence (SQ): birs, fekete cseresznye, fürtős meggy, kajszibarack, szabolcsi alma, szatmári szilva, és vilmoskörte ízekben kóstolhatjuk meg az SQ pálinkákat.
 • Rubinpálinka: egyetlen ízben kapható még csak rubinpálinka, mégpedig meggy ízben
 • Mézes: ánizsos szőlő, zöld dió, fahéjas alma, gyömbéres vilmoskörte, málna, meggy, szamóca, és szilva ízben kóstolhatjuk meg a Panyolai mézes pálinkákat.
 • Eszencia: asztaltkörte, aszaltmeggy, asztaltszilva eszenciát találunk a Panyolai pálinkaház kínálatában.

Panyolai pálinka hol kapható?

A Panyolai Pálinkák mára már meglehetősen nagy népszerűségre tettek szert, nemcsak hazánkban, de a környező országokban is. Magyarországon már bolti forgalomban is megtalálhatóak a nagyobb italkereskedésekben és hipermarketekben, ugyanakkor leginkább a hazai ital webshopok kínálatát erősítik igazán a legtöbb ízben. Természetesen a Panyolai pálinkaház weboldaláról is megrendelhetjük a kedvenc pálinkákat, de például az italkereso.hu oldal kínálatát is erősítik a Panyolai Pálinkaház termékei.

A termékkínálat az italkereso.hu esetében is széles, a Panyolai Pálinkaház szinte minden termékcsaládja képviselteti magát. Vendéglátóhelyeken a márka termékeit ritkábban kóstolhatjuk meg, ezét érdemes inkább az ital webáruházak kínálatában böngészni.Minőségi pálinka aminek Magyarországon kultusza van, hiszen ez egy hagyományosan magyar rövidital. Egy eredet védett gyümölcspárlatról van szó, tehát, ha pálinkát kortyolunk, akkor az csak Magyarországon, illetve még négy osztrák tartomány készülhet, máshol nem. A pálinka fogalma a 2000-es években szilárdult meg a Pálinka törvénynek és az eredetvédelemnek köszönhetően. A 17. században még égetett szeszt jelentett, ám a mai pálinkák már gyümölcsből, törkölyből, borseprőből vagy borból készülnek.

Mi, magyarok büszkék is vagyunk a Magyar pálinka kifejezésre, viszont azt kevesen tudják, honnan is indult a pálinka története, és hogyan is lett nemzetközileg ismert és elismert rövidital. A készítését már jóval többen ismerik, ahogyan a legnevesebb márkákat is. Lássuk is, honnan származik a pálinkakészítés tudománya, és mennyit változott a pálinka az elmúlt évszázadok során. És persze arra is keressük a választ, hogy melyek a legjobb pálinka márkák és legkedveltebb ízek hazánkban, ha pálinkáról van szó.

Pálinka történelem

Sokan úgy gondolják, hogy a pálinka a magyar szeszfőzés kialakulásával egy időben jelent meg, de ez nem egészen van így. A pálinka kifejezés a 17. században jelent meg, de az első bordesztillátumokról már a 12-13. századból is vannak feljegyzések, melyet gyógyszerként használtak. Az élvezeti szeszfogyasztás elterjedése hazánkban a 15. századra tehető. A pálinka a 17. században még nem egészen azt jelentette, amit manapság, ugyanis a gabonapárlatokra is használták ezt a kifejezést, nemcsak a gyümölcspárlatokra.

Az évszázadok során felváltotta az „égettbor” kifejezést, amit a párlatokra használtak. Egészen a 21. századig minden égetett szeszt pálinkának neveztek, függetlenül attól, miből készült. Régen magyar pálinkafajtának tartották a gabonapárlatokat, a seprőpárlatokat, de még a burgonyapárlatokat is. A 20. századra a különböző égetett szeszek saját elnevezést kaptak hazánkban is, és csak a törkölypálinka, a „seprőpálinka” és a gyümölcspálinka, illetve a gyümölcspálinka-utánzat viselhette a pálinka nevet.

Pálinka bővebben