Bor
(3 találat)Keresés beállítva: Dél-Afrika(x) és Rosé(x) vagy Vörös(x) és 2000(x) vagy 2009(x) vagy 2017(x) vagy 2007(x) vagy 2011(x) vagy 2010(x) vagy 2019(x)
Megjelennél ital termékeddel az oldalon?
2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon
Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.
A Rosékat a különleges zamatuk miatt általában még azok az emberek is kedvelik, akik egyébként annyira nem is szeretik a borokat. Tökéletesek lehetnek egy hűsítő fröccs alapjaként egy forró nyári napon, míg tisztán fogyasztva rengeteg főétel karakteres ízét ki tudja emelni.
Rosé borok és a fröccs
A gasztronómia területén éppen ezért, ez a bor a séfek egyik legnagyobb kedvence, hiszen rengeteg ételhez tökéletesen passzol, kellemes ízharmóniája miatt számos fogás elkészítéséhez is fel szokták használni őket.
Rosé bor bővebben
A bor bátran nevezhető hazánk egyik nemzeti jelképének, ez pedig leginkább a rengeteg kitűnő borvidéknek, illetve a magyar borkészítés hagyományainak köszönhető.
Vörösbor szervezetre gyakorolt hatásai
Régebben az emberek a bort nem csak az élvezeti értéke miatt, hanem bélfertőtlenítőként is fogyasztották, ugyanis akkoriban azt gondolták, hogy ez a nedű megvéd különböző emésztőrendszeri fertőzéses megbetegedésektől.
Ez természetesen túlzásnak nevezhető, ám napjainkra beigazolódott, hogy mértékletes fogyasztása a kardiovaszkuláris betegségek ellen valóban védelmet tud nyújtani, erről pedig az elmúlt évek során számos kutatás is folyt.
Ideális mennyiség a hölgyeknél naponta 100-200 ml, férfiaknál pedig 200-300 ml.
A borfogyasztásnak és a borászatnak évezredes hagyományai vannak szerte a világon, ahogyan a készítésének is. Magyarország is a legnagyobb bortermelő és borfogyasztó nemzetek közé tartozik, megannyi borvidék gondoskodik arról az országban, hogy a legjobb borok kerülhessenek a családi asztalra. A borkészítés már több mint 6000 éves történelemmel bír, az emberek már az ókorban is készítettek a mai borhoz nagyon hasonló italt, melynek akkoriban jóval alacsonyabb alkoholtartalma volt, mint a mai boroknak, így sok esetben víz helyett itták.
A világ egyik legszélesebb körben fogyasztott itala
Jól látszik tehát, hogy a bor már régóta része az emberek életének, számos mondában jelenik meg, és rengeteg szertatáshoz kötődik, legyen szó pogány vagy keresztény szertartásokról. A régészeti kutatások szerint a szőlőtermesztés és a borkészítés tudományának ősi bölcsője Transzkaukázia, ami a mai Törökország, Irán és Örményország területére tehető, innen terjedt el szerte Európába. Magyarországon is nagy hagyományai vannak a borkészítésnek, számos bortermő vidékkel büszkélkedhetünk.