Bor
(2 találat)Keresés beállítva: Hummel(x) vagy ElixSea(x) és Fehér(x) vagy Vörös(x) vagy Gyümölcsbor(x)
Megjelennél ital termékeddel az oldalon?
2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon
Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.
A bor bátran nevezhető hazánk egyik nemzeti jelképének, ez pedig leginkább a rengeteg kitűnő borvidéknek, illetve a magyar borkészítés hagyományainak köszönhető.
Vörösbor szervezetre gyakorolt hatásai
Régebben az emberek a bort nem csak az élvezeti értéke miatt, hanem bélfertőtlenítőként is fogyasztották, ugyanis akkoriban azt gondolták, hogy ez a nedű megvéd különböző emésztőrendszeri fertőzéses megbetegedésektől.
Ez természetesen túlzásnak nevezhető, ám napjainkra beigazolódott, hogy mértékletes fogyasztása a kardiovaszkuláris betegségek ellen valóban védelmet tud nyújtani, erről pedig az elmúlt évek során számos kutatás is folyt.
Ideális mennyiség a hölgyeknél naponta 100-200 ml, férfiaknál pedig 200-300 ml.
Ha azt a szót halljuk, hogy bor, akkor egyből a szőlőre asszociálunk, hiszen a bor általában abból készül. De készülhet másfajta gyümölcsből is, ami lehet legalább annyira finom, mint a szőlőből erjesztett nedű.
Milyen ital a gyümölcsbor?
Ma már számtalan gyümölcsbor kapható és készíthető, a legismertebb hazánkban talán az eperbor, de készülhet egresből, szederből, vagy ribizliből is. De hogyan készülhet olyan gyümölcsből bor, melynek alacsony a cukortartalma, és melyek legkedveltebb gyümölcsborok a hazai kínálatban? Az itakereso.hu csapata utánajárt!
Így készül a gyümölcsbor!
A gyümölcsborra azt is mondhatnánk, hogy gyümölcslé, leszámítva az alkoholtartalmát, és valójában ez így is van. Kevesen gondolnák, hogy egy gyümölcsbornak a gyümölcsléhez hasonlóan magas a vitamintartalma, ellentétben a szőlőből készült bornak, annak ugyanis elenyésző. Az úgynevezett "hideg eljárással készített gyümölcsboroknak viszont nemcsak a zamata és az íze marad meg, hanem a vitamintartalma is. Persze nem a vitamintartalma miatt fogyasztjuk a ribilizlibort vagy épp a csipkebogyóbort, hanem az íze és az alkoholtartalma miatt.
Gyümölcsbor bor bővebben
A borfogyasztásnak és a borászatnak évezredes hagyományai vannak szerte a világon, ahogyan a készítésének is. Magyarország is a legnagyobb bortermelő és borfogyasztó nemzetek közé tartozik, megannyi borvidék gondoskodik arról az országban, hogy a legjobb borok kerülhessenek a családi asztalra. A borkészítés már több mint 6000 éves történelemmel bír, az emberek már az ókorban is készítettek a mai borhoz nagyon hasonló italt, melynek akkoriban jóval alacsonyabb alkoholtartalma volt, mint a mai boroknak, így sok esetben víz helyett itták.
A világ egyik legszélesebb körben fogyasztott itala
Jól látszik tehát, hogy a bor már régóta része az emberek életének, számos mondában jelenik meg, és rengeteg szertatáshoz kötődik, legyen szó pogány vagy keresztény szertartásokról. A régészeti kutatások szerint a szőlőtermesztés és a borkészítés tudományának ősi bölcsője Transzkaukázia, ami a mai Törökország, Irán és Örményország területére tehető, innen terjedt el szerte Európába. Magyarországon is nagy hagyományai vannak a borkészítésnek, számos bortermő vidékkel büszkélkedhetünk.