Sör

(208 találat)
Szűrők elrejtése

Sör

A sör az egyik legrégebbi és a legszélesebb körben elfogyasztott alkoholos ital a világon, a víz és a tea után pedig a harmadik legnépszerűbb ital. A sör gabonamagvakból készül - leggyakrabban malátás árpából, bár búzát, kukoricát és rizst is használnak. A főzési folyamat során a sörlében lévő keményítőcukrok fermentálása etanolt és karbonátot eredményez a keletkező sörben. A legtöbb modern sört komlóval főzik, amely keserűséget és más ízeket ad hozzá, és természetes tartósítószerként és stabilizálószerként működik. Az emberiség legkorábbi ismert írásai a sör előállítására és forgalmazására utalnak: a Hammurabi-törvénykönyv tartalmazta a sört és a sörházakat szabályozó törvényeket, valamint a "Mezopotámiai söristennőhöz intézett ima" és módszer, amellyel emlékezhetünk a sör receptjére.

Sör – a folyékony arany

Az aranyló folyadék sok családban a kedvenc italok között szerepel, télen és nyáron is gyakori vendégnek számít. A legtöbb sörfogyasztó megtalálta a kedvencét, azonban érdemes több márkát kipróbálni, mivel a nagy nevek szintén tartogatnak meglepetéseket és minden gyártó évről évre új ízekkel örvendezteti meg a sörkedvelőket. Akik az olcsó söröket keresik, nekik van egy jó hírünk: az oldalunkon számtalan sör akció található így a legolcsóbb sör megtalálása már meg is oldódott.

Tovább olvasom >>
Összesen 208 db Sör érhető el, 5 oldalon.

Megjelennél ital termékeddel az oldalon?

2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon

Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.

Dreher

A Dreher sör a népszerű sörök között szerepel, amiről a kedvező árak és a széles választék gondoskodik. A gyártó különlegessége, hogy a hagyományos ízvilág mellett nem fél a kísérletezésektől, így a meggyes aroma mellett Kazbek, Citra és Chinook komlóval készített sört is találni. A leggyakoribb az üvegben értékesített Dreher, ami bármilyen ízvilágot kedvelő fogyasztónak megfelel.

Borsodi sör

A Borsodi sör Magyarország egyik legfelkapottabb márkája, amit külföldön is egyre szélesebb körben ismernek. Különlegessége, hogy mindenféle ízesítésben és alkoholmentes formában is kapható, így széles fogyasztói réteggel rendelkezik. A hagyományos íz mellett egyre többen keresik a málna és áfonya aromákat, de a bodzavirág és citrom is a kosarakban szokott landolni. Érdemes megjegyezni, hogy szinte mindenféle kivitelben megtalálható dobozostól a hordósig.

Soproni sör

Magyarország következő kedvence a Soproni sor, ami nagy múltra tekint vissza, és többféle ízesítésben elérhető. A felhasználók egyik kedvence a citromos, bár a hagyományos kiszerelés is a megbízható termékek közé tartozik. A természetes összetevők egyik előnye, hogy magyar árpát használnak fel alapanyagként, így a lágy ízek tényleg hazai körülmények között készülnek.

Pécsi sör

A Pécsi sör több lager típusú sörrel készült, amelyből gluténmentes is választható. A kínálatban Pécsi Radlerek is szerepelnek, amihez hazai ízek és hazai technológia járul. A felhasználók általában a fél literes dobozos kiszerelést szeretik a legjobban, ami kedvező áron szerezhető be, így sok ember tartozik a rendszeres fogyasztók csoportjába. A vásárláskor mind ízvilágban, mind minőségben megfelelő terméket kapunk.

Arany Fácán

Az Arany Fácán sör a legolcsóbb sörnek hívható, ami minden okot megad a vásárlásra. A magyar termék azonnal frissíti a szomjúságot, és általában dobozos vagy üveges kivitelben szokták beszerezni. A kukorica és az árpa erőteljes és megmásíthatatlan zamatot ad neki, ami mellett a fél literes kiszerelések a legfelkapottabbak.

Heineken

A Heineken a világ legtöbb országában értékesítve van, így Európában az első számú sörmárkának számít. A kedvező árak mellett rengeteg kiszerelés választható, így minden felhasználó megtalálja a kedvencét. A kellemes ízvilágot az egyedi gyártási technológiájának köszönheti, ami évszázadok óta garantálja a felhasználók megelégedettségét.

Corona sör

A másik legfelkapottabb a Corona sör, ami pár évvel ezelőtt Coronita sörként is kapható volt, mára azonban az előbbi nevén elérhető. Ez a mexikói kukoricasör ízesítéssel és ízesítés nélkül is megrendelhető, amihez többféle kivitelés választható. A Korona sört általában üvegben és dobozban fogyasztják, amelynek az alkoholtartalma nem szokta meghaladni az 5%-ot.

Carlsberg

Carlsberg sör Szerbiából érkezik Magyarországra. Az 5%-os alkoholtartalom mellé dobozos és üveges kiszerelés választható, ami mindig fél liter sört tartalmaz. A kedvező árak és a minőségi előállítás hazánkban is ismertté teszi a nevét, így egyre több felhasználó veszi le a polcokról. A nagyüzemben készülő ital Európa szerte árusítva van, és akár hordós sörként is beszerezhető.

Japán sörök

A japán sör kedvelői több termék közül is választhatnak. Négy fő gyártót különböztetünk meg: Ashai, Kirin, Sapporo és Suntory néven. Mind a négyen világos söröket készítenek, és a nemzetközi piacokon is elérhetőek. A japán sörök különlegessége, hogy főleg a külföldi megrendelőknek készítenek, saját hazájuk kevesebb, mint egy százaléka nevezhető rendszeres sörfogyasztónak.

Holsein

Holsein sör Németország egyik prémium terméke, ami hamar megdöntötte a hazai piacot is. A dobozok jellegzetes sárga színe fél literes italokat takar, amik 4,2%-os alkoholtartalommal szoktak a boltok polcaira kerülni. Rendelésnél általában dobozos kivitellel találkozni, amihez baráti árak kapcsolódnak, így sok felhasználó számára elérhető. A jellegzetes kesernyés íze egyre több embernek válik a kedvencévé Magyarországon is.

Tuborg

Tuborg sör alsó erjesztésű világos sör, amit lager malátából főznek, így az enyhén pörkölt, mégis jól ismert, lágy ízvilág jellemzi. Az alkoholtartalma 4,6 és 5% között szokott lenni, amihez dobozos és üveges kiszerelés is kapaható, de a fogyasztók akár hordós sörként is beszerezhetik. Megfizethető ára és minőségi íze gondoskodik arról, hogy egyre több fogyasztó válassza a széles kínálatból, így nem csoda, hogy Magyarországon is elterjedt.

Budweiser

A Budweiser sör piros-fehér dizájnját sokan messziről felismerik. Tény és való, hogy nem tartozik a legolcsóbb sörök közé, azonban még így is megelőzi a legnagyobb márkákat. A hagyományos ízvilág általában dobozos kiszerelést kap. A cseh minőség egész Európát meghódította, így egyre több polcon megtalálható, amivel egyenes arányban nőnek a fogyasztói számok is.

 

Sör márkák után nézzük a kiszereléseket

Miközben a felhasználók nagy része az adott márkát vagy az éppen akciós söröket választja, addig sokan a kiszerelés szerint keresik a kedvenceiket.

Hordós sör

Hordós sört a hordóba fejtés előtt szokták felmelegíteni, és csak utána hűtik le. A folyamat gyorsan megy végbe, így kevesebb ízbeli változáson megy keresztül, ami hozzájárul, hogy jobban megőrizze az elvárt aromát. A hátránya, hogy a pasztörizálás folyamata miatt a hordós sör szavatossági ideje nem szokta átlépni a 60 napot, így érdemes minél hamarabb elfogyasztani. Azoknak ajánlott, akik szeretik az erős zamatot, ugyanakkor szeretnék megosztani az örömüket másokkal, és biztosan nem lépik át a 60 napos fogyasztási időt.

Tálcás sör

A tálca sör azért kerül külön kategóriába, mert a sör akció így sokkal szembetűnőbb. Egyre több gyártó dönt a kedvezményes ár mellett, feltéve, ha az egész tálcát hazavisszük. A tálca sör előnye, hogy annyit teszünk a hűtőbe, amennyire szükségünk lesz, így utazásokra és nyaralásokra is könnyebben elvihető.

Dobozos sör

A dobozos sört sokan üvegesre cserélik, pedig felesleges a minőség miatt félni. Az alumínium doboz előnye, hogy a benne levő arany folyadékot távol tartja a napsugaraktól, így azok nem befolyásolják a sör minőségét. A fény sajnos nagyon gyorsan kapcsolatba lép a sörben található anyagokkal, és ha huzamosabb ideig ki van neki téve, akkor bebüdösödik. Jó észben tartani, hogy bizonyos esetekben a szórt fény is ugyanilyen hatással van a sörre, tehát a dobozos kiszerelés a vásárlás mellett szól. A fém íz pedig mindig elkerülhető, ha először kitöltjük pohárba, és onnan isszuk meg.

Üveges sör

Az üveges sörnél úgy lépnek fel a napsugarak ellen, hogy mindig beszínezik az üveget, azonban így sem véd teljesen. A fény mellett az oxidációról is gondoskodni kell, éppen ezért, ha egyszer kinyitjuk, akkor kénytelenek vagyunk az egészet meginni. Az üvegnél vigyázni kell arra is, hogy ne törtön össze, azonban sosem kell fémes íztől tartani, és a koccintás is természetesebben hat. A minőséget tekintve ma már nincs nagy különbség az üveges és a dobozos sör között, mind a kettő teljes mértékben újrahasznosítható.

Alkoholmentes sör

Az alkoholmentes sörnek általában rossz a megítélése, de az utóbbi időben sokat fejlődött a technológia. Azok, akik szeretik a sör különleges ízét, de a munkájukból kifolyólag nem fogyaszthatják, bátran választhatják a mentes változatot. Ezeknek az italoknak a készítése ugyanolyan gyártási folyamatokat igényel, azonban az alkoholt eltávolítják belőle. A forralás helyett ma gyakran az érlelési időt szakítják meg, és olyan optimális hőmérsékleten végzik, ahol sokkal kevesebb alkohol keletkezik, így az aroma sem fog elveszni belőle.

A sör tápanyagokban gazdag ital, amelynek jótékony hatásait több kutatás igazolta. A rendszeres fogyasztóknak azonban érdemes észben tartaniuk, hogy napi egy pohár felett az ártalmak felülírják az előnyöket, úgyhogy jobb az észszerűség határain belül maradni.