Rum

(3 találat)
Szűrők elrejtése
Összesen 3 db Rum érhető el, 1 oldalon.

A rum fajtái

Fehér rum:

Cukornád melaszából előállított alkohol. A melaszt vízzel hígítják, majd (élesztő hozzáadása nélkül) önerjedés által erjesztik, és ledesztillálás után nyerik. Desztillálás után a rum színtelen folyadék, melyet gyakran még évekig pihentetnek, s a sötétebb fajták ez alatt nyerik el színüket. A fehér (silver, white, blanca) rum érleletlen, vagy rövid ideig érlelt száraz, könnyű ital, s e tulajdonsága miatt a koktélok egyik legfontosabb alkotója. A gold (oro) rumot tovább és sötétebb fahordókban érlelik.

BRUGAL BLANCO RUM: Az ital származási helye a Dominikai Köztársaság. Az ital alapanyaga a cukornádmelasz, érlelése fehér tölgyfahordóban történik 2 éven keresztül. Az ital illata rendkívül tiszta, trópusi gyümölcsökre emlékeztető aromájában markáns, száraz aromakomponensek uralkodnak. Az ital ízvilágát határozott, tiszta, friss ízek jellemzik, melyben a szárazabb ízhatásé a főszerep. A végén azt érezhetjük, hogy nem túl hosszú, meglehetősen száraz. Az ital valódi íze koktélokba keverve mutatkozik meg igazán.

MALIBU KÓKUSZOS ÍZESÍTÉSŰ RUM: Az ital színe áttetsző, tiszta. Illatában a karakteres, fehér rumos aromák mellett a kókusz intenzív aromája érezhető. Az ital illata nagyon intenzív és jellegzetes. Ízvilágában, illatához hasonlóan, a kókuszos zamatok dominálnak. A világ egyik legkedveltebb kókusz ízesítésű rumja, amelyet szívesen használnak a különböző koktélok elkészítéséhez. Fogyaszthatjuk magában behűtve vagy kevés jégre töltve, de valódi gazdag ízeit koktélok alkotórészeként élvezhetjük igazán.

BACARDI SUPERIOR FEHÉR RUM: 1862-ben, 10 évnyi tökéletesítésnek szentelt idő után alkotta meg Don Facundo a Bacardi Superior rumot, amely mára világszerte az egyik legnépszerűbb fehér rum lett. Az ital alapanyaga a cukornádmelasz, érlelése tölgyfahordóban történik 1-2 éven keresztül. Az ital színe átlátszó, kristálytiszta. Az ital illata rendkívül könnyed, friss, aromakomponensei között kifinomult borsos fűszeresség is felfedezhető. Az ital ízvilága, jellegzetes aromájához hasonlóan igen könnyed. Finom ízében a trópusi gyümölcsök enyhe zamata mellett az égetett barna cukor és a téli fűszerek jellegzetes aromái is érezhetőek, melyek a tölgyfahordós érlelés során alakulnak ki. Az ital jellegzetes selymességét pedig a faszén keveréken történő átszűrésnek köszönheti. elsősorban rum alapú koktélokhoz fogyasszuk.

MOUNT GAY ECLIPSE SILVER: Az ital színe átlátszó, kristálytiszta. Az ital összetett aromájában a könnyed, friss illatok és édes jegyek keverednek. Illatában gazdagon érződik a cukornád édessége, melyet enyhe mentás, citrusos, banános aromák egészítenek ki. Az ital ízének igazán könnyed, lágy, frissítő zamata mellett egy enyhén száraz ízérzetet kínál. Üde zamatát citrusos és enyhe melaszos jegyek uralják, melyek rendkívül finom fűszerességgel egészülnek ki. Fogyaszthatjuk magában, egy kevés jégre töltve, de koktélok alapanyagaként is kiváló ízt ad.

Arany rum:

MATUSALEM SOLERA: Színe enyhén aranyos csillogású mahagóni. Illata intenzíven aromás, a fás jegyek gazdagon megmutatkoznak benne, kiegészülve virágos, vaníliás fűszerességgel és édes gyümölcsösséggel. Ízét bársonyos és lágy, rendkívül krémes ízhatás jellemzi, testességét a karamellizált banán, a vanília és a gyümölcsök gazdag zamata uralja. Magában, kevés jégre töltve, de koktélba keverve is remek ízt ad.

ANGOSTURA 1919 RUM PDD: Ennek az érlelési módnak a különlegessége abban rejlik, hogy az érlelésre olyan hordókat használnak, amelyekben korábban Bourbon-whisky-t tároltak. Az ital színe csodálatosan telt aranysárga. Illatát finom melaszos és gyömbéres aromák teszik rendkívül különlegessé. Az ital illatában a már megszokott gazdag, édes, fűszeres aromák is érezhetőek, kiegészítve egy kevés tölgyes aromával. Gazdag, közepesen testes rum, amelyben finom melaszos édesség és telt fűszeresség érezhető. A vaníliás, karamelles zamatok tökéletes ízvilágot teremtenek. Az ital valódi gazdag ízét magában 18-20C⁰-on, vagy egy kevés jégre töltve élvezhetjük igazán.

CUBANEY CARAMELO RUM: Az ital színe csodálatos aranysárga. Kifinomult illatában melaszos jegyei mellett élénk, karamellás aromái is gazdagon megmutatkoznak. Karakteres ízvilágában első kóstolásakor a jellegzetes melaszos édeskés ízek érezhetőek, amelyeket könnyed karamellás aromák gazdagítanak. Az ital további kóstolásakor finom fűszeres, tölgyes jegyei és előtűnnek. Fogyaszthatjuk magában, de koktélok alkotórészeként is kiváló ízt ad.

Fekete rum:

KRAKEN BLACK RUM: Az ital színe csodálatos sötét dióbarna. Illatában olajos, mogyorós aromák mellett finom vaníliás, kávés jegyek érezhetőek. Ízvilágában az édes zamatok és a kifinomult fűszeres ízek tökéletes kavalkádját érezhetjük. A melaszos édes ízeket, krémes karamellás jegyek gazdagítják, amelyek a vanília, a szegfűszeg, a gyömbér és a fahéj karakteres fűszerességével egészülnek ki. Összetett finom ízét egy kis kávés zamat teszi még gazdagabb. Fogyaszthatjuk magában vagy egy kevés jégre töltve, de koktélok alapanyagként is kiváló ízt ad.

CAPTAIN MORGAN BLACK: Az ital színe rézvörös árnyalatú mahagóni. Az ital illatának gazdag, telt fűszeres aromáit édeskés, melaszos jegyek egészítik ki. Illatában egy csipetnyi fekete borsra emlékeztető aroma kölcsönöz neki egyedülálló pikánsságot. Meglehetősen telt és gazdag, melengető ízvilággal rendelkezik. Csipetnyi ánizsos fűszeressége mellett a szárított gyümölcsök héjának intenzív zamata, valamint a csonthéjas gyümölcsök pazar aromája érezhető benne. Magában vagy egy kevés jégre töltve fogyasszuk.

Fűszeres rum:

KRAKEN BLACK SPICED RUM: cukornádmelasz alapú, és egyenesen a Karib-térségből érkezik hozzánk. Vaníliás, karamellás, krémes ízét 13 féle népszerű fűszer gazdagítja: például szegfűszeg és fahéj. Fogyasztható magában, de prémium minőségű koktélok alapanyagaként is kiválóan megállja a helyét.

CAPTAIN MORGAN BLACK SPICED: Az ital színe sötét, melaszos árnyalatú.  Egyedülállóan gazdag aromavilággal és fűszeres illattal rendelkezik. Az ital kellemesen édeskés aromája mellett a vanília, a fahéj, a szegfűbors fűszeressége érezhető. Az ital illatában egy nagyon enyhe tölgyes jegy is felfedezhető. Egyedülállóan krémes, telt fűszeres zamatú ital. Az ital finom ízében a fahéj, a vanília és a szegfűbors rendkívül élénk aromája érezhető. Az ital ízének összhatásában annak markáns édessége és komplex fűszeres karaktere tökéletes egyveleget alkot. Lecsengése közepesen hosszú, emlékezetes. Fogyaszthatjuk magában, egy kevés jégre töltve, de koktélok alkotórészeként is kiváló ízt ad.

SAILOR JERRY SPICED RUM: Az ital színe csodálatos sötét narancsszínű. Illatában a karamell édessége, a fekete cseresznye gyümölcsös aromája és gazdag fűszeresség a meghatározó. Az ital illatában a háttérben egy kis finom tölgyes jegy is érezhető. Ízvilágában pont azt érezhetjük, amit az illata alapján várunk tőle. Az ital ízvilágában gazdag, karamellizált gyümölcsös ízek, élénk vaníliás, fahéjas fűszeresség és fekete cseresznyés zamatok uralkodnak. Fogyaszthatjuk magában, de elsősorban koktélok alkotórészeként érvényesül az ital finom, gyümölcsös aromája.

A TOP5 Rum lista:

  • Rum Ron Brugal Extra Viejo 8 évek
  • Rum Ron Zacapa 23 Sistema Solera
  • Rum Don Papa Rum
  • Rum ültetvény Barbados Extra régi 20th
  • Rum Botucal Reserva Exclusiva