Rum

(26 találat)
Szűrők elrejtése
Összesen 26 db Rum érhető el, 1 oldalon.
Captain Morgan

Captain Morgan rum méltán hírek Jamaicai rum amit a 17. század óta ismert recept alapján készítenek. A rum alapanyagát a cukornád képzi. Az eredeti Captain Morgan melaszból, vízből, cukornád pépből és élesztőből áll. Ez a kapitány titka! Fogyasszuk kólával, citrommal vagy limemal, hidegen jéggel. A nyári estéke bízzuk ezután csak Morgan úrra.

Egy dolgot viszont tisztáznunk kell: nem Captain Morgen és nem Morgan Captain :)

Nézzünk egy kis Captain Morgen történelmet

A gyártását 1944 ben kezdték és akkor még Morgan Rum Captain néven futott. A lepárló üzemet Seagram ügyvezető a Long Pond nevű jamaicai településről kapta. Ha Budapesttől nézzük akkor Jamaica közel 9000 kilométerre van, kb 18-19 óra repülővel. De mi elhoztuk neked hazánkba is ezt a megfizethetetlen jamaicai ízvilágot. Nah de vissza a lepárlóhoz, a korai években a lepárló egyik legfőbb ügyfele a királyi gyógyszertár volt. DE miért is vette a király hordó számra a Captain Morgan rumot? Egész pontosan azért mert a benne rejlő gyógynövények és fűszerek miatt megkedvelték a rumot. Ez odáig fajult, hogy megvette a licence jogot és az 1950 es évekre Puerto Rico egyik legismertebb cégévé nőtte ki magát. 1984-ben lett bemutatva az amerikai nagyközönségnek a Captain morgen Original Spiced rum. Seargram család és a Bacardi család 1985-ös időkben hatalmas gyár építkezéseket folytatott. Akkor még nem lehetett tudni, hogy ez a 2 márka mekkora világ méretű kedvenc itallá fog válni.
2001-ben Seagram eladta a teljes márkát a Diageo-nak.
2007-ben 70 millió liter Captain Morgan rumot adtak el. (!!)
2009-ben volt egy kis botlásuk, mert az NFL megbüntette a márkát 10 000 dollárra, állítólagosan illegálisan elhelyezett hirdetési kampányaikért. Úgy gondoljuk, volt miből kifizetniük :)
2011 ben Angliában megalapult a Morgan’s Spiced márka, ami a Captain Morgan új rum márkája lett.