Beluga Noble Vodka

(23 találat)
Szűrők elrejtése

Beluga Noble

Amikor vodkáról van szó, akkor Oroszország és az orosz vodkák megkerülhetetlenek, hiszen innen származik ez az égetett szeszes ital. Az orosz vodkák egyik ékköve, vagyis az egyik legismertebb és legnevesebb mára a Beluga Noble. A Beluga vodkákat a szibériai Mariinsk városában található lepárlóban készítik, mely már több mint 100 éve alapítottak. Nem kérdés hát, hogy tapasztalatban és szakértelemben nincs hiány. Az elmúlt évek során a több mint 100 éves tapasztalatot sikerült a modern technológiával ötvözni, melynek eredménye egy rendkívüli vodka. 

Beluga Noble vodka: az egyik leghíresebb orosz vodka

A Beluga márka mára világviszonylatban is elismert vodkamárkává nőtte ki magát, luxus és sikeresség nemzetközi szimbólumává. Érdekesség, hogy kezdetben a márka főleg a férfiakat célozta, akiknek a siker és elismertség a legfontosabb, és ezért mindent meg is tesznek. Számukra igazi kényeztetés egy pohár Beluga vodka. Ez a szellemiség az évek során megmaradt, de természetesen a Beluga vodka nemcsak férfiak, hanem a hölgyek is számára is igazi élvezetet nyújt. Lássuk, honnan indult a Beluga vodka, és minek köszönheti a különleges ízvilágát?

Tovább olvasom >>
Összesen 23 db Vodka érhető el, 1 oldalon.

Megjelennél ital termékeddel az oldalon?

2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon

Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.

Honnan indult a Beluga Noble vodka? Egy kis történelem

A vodkagyártás történetes nagy múltra tekint vissza Oroszországban, így maga a vodka története nem a Beluga márkával kezdődött. Számos mítosz kering arról, hogy a vodkát Mengyelejev, a periódusos rendszer megalkotója találta fel, de ez a mítosz már többször megdőlt, hiszen a vodka egy cári rendeletben jelent meg először 1698-ben, ekkor Mengyelejev még nem is élet. De akár ő találta fel a vodkát, akár nem, a vodka az oroszok számára egy nagyon fontos szeszes ital, a Beluga vodka pedig követi a vodkakészítés nemes hagyományát.

A Beluga vodka története egészen a 1900-as évek elején kezdődik, hiszen a  Mariinszki Szeszfőzdét (Mariinsk Distillery) ekkor alakult Szibériában. Ám az első Beluga Noble Russian Vodkára közel száz évet kellett várni, ugyanis csak a 2000-es évek elején, egészen pontosan 2002-ben palackozták az első Beluga Noble vodkákat. A Beluga viszonylag rövid idő alatt vált egy ismert, és elismert vodkamárkává, de vajon minek köszönheti a kifinomult ízvilágot, és persze a méltán elismert hírnevet?

Hogyan és miből készülnek a Beluga vodkák?

A vodkakészítéshez alapvetően olyan alapanyag szükséges, mely magas keményítő- vagy cukortartalommal rendelkezzen, így a búza, burgonya, rozs, kukorica, cirok, rizs is megfelelő alapanyag lehet. A Beluga vodkák esetében az alapvető elem a rozs, de emellett nagy szerepet kap a zab, a méz és a máriatövis kivonat is. A Beluga büszke rá, hogy nem használnak szintetikus alapanyagokat, csak természetese kivonatokat és adalékokat tesznek a készülő főzetbe. Viszont van még egy elem, a Beluga vodkákat a világ élvonalába emelete, ez pedig nem más, mint a szibériai artézi víz, mely 300 méterről tör a felszínre, és az ország legkiválóbb forrásaiból nyerik. 

A főzést követően a készülő elegy egy háromfázisú szűrési eljáráson megy keresztül, ezt pedig 30 napos "pihenési" időszak követ, mely során a vodka eléri a tökéletes ízvilágát. Ezután a vodkát palackozzák, de nem akármilyen üvegekbe kerül a kész nedű. A Beluga vodka üvegeit egy méltán híres francia konyakház designere készítette, és a címeren látható tonhal is kézzel készül. A tonhal egyébként a vodka természetességét és az exkluzivitását jelképezi, ami érthető is, hiszen a beluga tonhal ikrájából készült kaviár is egy természetes és exkluzív különlegesség.

Milyen Beluga vodka fajták léteznek?

Népszerű Beluga vodka fajta: 

  • Az eredeti Beluga élményt a Beluga Noble Russian Vodka jelenti
  • Beluga Noble Night ez a vodka abban speciális, hogy az övegben egy vízálló LED található, ami egy buli tökéletes kelléke ha lekpcsoljuk a fényeket. Az üveg belseje klasszikus Beluga vodával van feltöltve.
  • Beluga Celebration vodkát a Mariinsk Distillery gyár fennállásának 115. évfordulójára adták ki, melyet egy különleges csomagolásban dobtak piacra. A csomagolás dupla platinabevonattal és arany fedőréteggel készült. 
  • Beluga Transatlantic Racing abban különbözik a Beluga vodkától, hogy egy természetes pamuton is átszűrik az italt a szűrési folyamat során, az érlelési ideje pedig 15 nappal hosszabb, vagyis 45 nap. Egyébként az orosz yachtosok tiszteletére készítették és van, hogy Beluga Transatlantic Racing Navy Blue néven hivatkoznak rá mert van belőle kék üveges verzió is.
  • Beluga Allure vodka az orosz vízilabdások sikereinek elismeréseként készült. Ez az ital 2 hónapig pihen, és egy szinte tökéletes, kecses, elegáns üvegben kerül palackozásra, melyet egy barna színű bőr tokkal és aranyszínű pecséttel is ellátnak. 
  • Beluga Gold Line egyedisége szintén a szűrési eljárásban keresendő, ám ebben az esetben nem a plusz anyag jelenti a különbséget, hanem a szűrések számai, ugyanis egy ötfázisú szűrőberendezésen megy keresztül az ital, hogy elérje az erőteljesebb ízvilágot. Az csomagolás itt is egyedi, ugyanis minden Beluga Gold Line-hoz jár egy kalapács és egy ecset, amivel az üveg száját lezáró viaszt fel lehet törni. 
  • Beluga Epicure by Lalique egy híres francia ékszerkészítő, Lalique és a Beluga Noble Russian Vodka közös munkájának az eredménye, mely egy tökéletes kristályüvegben kerül forgalomba. 
  • A Beluga további két termékkel büszkélkedhet, melyek inkább már likőrök, ezek a a Beluga Hunting Herbal és a Beluga Hunting Berry.

Hogyan kell fogyasztani a Beluga vodkát?

A Beluga vodkák tisztán is meglehetősen különleges élményt nyújtanak, így aki igazán kedveli a vodkát, így is érdemes megfontolnia. Emellett azonban a Beluga vodkákat koktélok alapanyagaként is használják, hiszen számos vodka alapú koktél létezik, mint a Black Russian, az Apple Martini, a Bloody Mary, vagy a Bull Shot. Igazából ízlés kérdése, hogyan szeretnénk megkóstolni a legfinomabb Belgua vodkákat. A beszerzésük nem fog problémát okozni, hiszen hazánkban is megtalálható már ez a márka a legtöbb italwebshop kínálatában. Csak az italkereső.hu oldalunkon legalább 35 ital webshop kínál Beluga vodkát. 

Számos kiszerelésben érhető el, ám a legelterjedtebb a 0,7 l-es kiszerelés, de létezik 0,05 l-es mini palackos, 0,5 de 1,5 l-es és 3 l-es kivitelben is. A Beluga vodka árak eltérőek lehetnek fajtától és kiszereléstől függően.  Egy 0,7 l-es Beluga Noble vodka ára úgy 10-15 ezer forint között mozog, literenkénti ára pedig 18-22 ezer forint között. Érdemes utána járni, hogy tudjuk a legjobb áron beszerezni ezeket a különleges élményt nyújtó italokat. A díszdobozos Beluga remek választás születésnapra, névnapra vagy akár karácsonyra is.A vodka általában színtelen égetett szesz, melynek gyártásakor a megerjesztett alapanyagból finomszeszt párolnak le, így nagyrészt víz és etanol elegyéből áll. A vodka az égetett szeszekre jellemző más összetevőket pedig csak igen kis mennyiségben tartalmaz. A vodkát hagyományosan gabonából vagy burgonyából készítik, de bármely cukor- vagy keményítőtartalmú mezőgazdasági alapanyagból készülhet.

Mi is a vodka igaz története? Több ország is állítja, hogy hozzájuk kötődik ennek az égetett szesznek a kitalálása, ami mind a mai napig a legnépszerűbb szeszes italok közé tartozik, és számos koktél alapanyagát is képezi. De vajon mi az igazság? Most kiderül!

Miből és hogyan készül a vodka?

Először is tisztázzuk, mi is az a vodka. Lényegében egy égetett szeszről van szó, melyet hagyományosan gabonából vagy burgonyából készítenek, de tulajdonképpen akármelyik cukor- vagy keményítőtartalmú mezőgazdasági alapanyagból elkészíthető. A megerjesztett gabonából vagy burgonyából finomszeszt párolnak le, az így elkészült szesz tehát leginkább csak vízből és etalonból áll, más összetevőt pedig csak minimális mennyiségben tartalmaz. A vodkakészítés folyamat az erjesztéssel kezdődik, majd a lepárlással. 

Mind az európai, mind az amerikai vodkákat szűrik a lepárlás után. Ez történhet aktív szénszűrővel, ami a legtöbb ízanyagot kiszűri a vodkából, de a hagyományos vodkatermelő nemzetek inkább minimális szűrést alkalmaznak, hogy a vodka íze egyedibb lehessen. Léteznek ízesített vodkák is, melyeket különböző aromaanyagokkal ízesítenek, és leginkább a likőrökhöz hasonlítanak. Ehhez leginkább gyümölcsöket használnak, de léteznek paprikás vagy egyéb fűszeres vodkák is. Folytassuk a minőségi vodka történetével.

Vodka bővebben