Nicolaus Vodka

(19 találat)
Szűrők elrejtése

Nicolaus

A Nicolaus vodka még egy viszonylag új termék a vodkák piacán, ugyanakkor egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Hazánkban is forgalmazzák, és évről évre egyre nagyobb iránta a kereslet. Egy hagyományos technológiával készülő vodkáról van szó, mely nemcsak tisztán kerül forgalomban, hanem számos ízesített verzióban is megtalálható a hazai kínálatban is. A Nicolaus vodka jó példája a hagyományok és a modern technológiák ötvözésének, melynek eredménye egy ízletes, kristálytiszta vodka.

Nicolaus vodka, amit tudni érdemes

Az alkoholtartalma 38%, és számos kivitelben és kiszerelésbe került már hazánkban is forgalomba. A vodkakedvelőknek, illetve a vodka alapú koktélok szerelmeseinek érdemes tenni vele egy próbát, ugyanis annak ellenére, hogy maga a Nicolaus márka nem tekint vissza annyira régi múltra, mégis egy igazán gazdag ízvilágú ital, és méltán érdemelte ki az eddig kivívott népszerűségét. Lássuk, honnan indult a márka, hol tart ma Magyarországon a Nicolaus, és hogy hogyan, miből is készül. Az íze mellett a történetére is érdemes egy kis figyelmet fordítani.

Tovább olvasom >>
Összesen 19 db Vodka érhető el, 1 oldalon.

Szolgáltatásaink viszonteladóknak

Ital webshop megjelenés

Ital webshop megjelenés

Segítünk az ital termékek online eladásában, a vásárlókat közvetlen a saját webshopjába irányítjuk.

Részletek

Ital nagykereskedés kereső

Ital nagykereskedés kereső

Online ital nagykereskedés kereső, viszonteladóknak és nagykereskedéseknek. Több mint 30 nagyker és 700 kiskereskedés partnerrel. Tudjon meg többet szolgáltatásunkról.

Részletek

Márkatulajdonosoknak

Akciós Ital Nagyker hírlevél

Több mint 30 ital nagykereskedés legnagyobb akciói egy hírlevélbe összegyűjtve kereskedők részére.

Hírlevélre feliratkozás

Nicolaus vodka történelem, avagy honnan indult?

Bár a vodkagyártás meglehetősen régre nyúlik vissza, sőt komoly viták is folynak arról, melyik ország büszkélkedhet a feltalálásával, addig a Nicolaus márka még ehhez képest úgymond csak gyerekcipőben jár, ugyanis 1995-ben kezdték gyártani. A Nicolaus vdoka gyártó a ST. Nicolaus cég , melyek székhelye Szlovákiában található így a származása is Szlovákia, és amelynek már számos italmárka volt a kínálatában. A vodkagyártás meglehetősen új keletű volt a cég életében, hiszen ezelőtt bitterek és herba likőrök gyártottak.

A Nicolaus márkával viszonylag új vizekre eveztek, de megérte a próbálkozás, ugyanis a Nicolaus vodka az elmúlt években a cég zászlóshajója lett, és az egyik legkeresettebb terméke. Talán ennek is köszönhető, hogy a cég nem állt meg a Nicolaus Extre Fine tiszta vodkák gyártásánál, hanem számos ízesítésben is piacra dobták a Nicolaus márkanév alatt. A Nicolaus márka produkálja a cég legmagasabb eladásit, és már nemcsak Szlovákiában, de számos más európai országban is népszerűek a termékek. A Nicolaus elsősorban még csak az európai piacokon érhető el, nem mondható ugyan világmárkának, de a népszerűsége egyre jobban növekszik, így nem kizárt, hogy a márka nemzetközi szinten is sikereket ér majd el a jövőben.

A Nikolaus vodka miből és hogyan készül?

Bár a termék készítésének pontos receptjét nem lehet tudni, ahogyan a legtöbb italgyártó esetében, az azért tudható, hogy hagyományos alapanyagokból és eljárással készülnek a Nicolaus vodkák, vagyis gabonából és forrásvízből. A legtisztább hegyi forrásvizek és a legnemesebb gabonák egyikének felhasználásával jön létre ez a tiszta és gazdag ital, mely a modern technológiákat jól ötvözi a hagyományos vodkakészítési módszerekkel. Természetesen az sem titok, hogy milyen hagyományos eljárással készül Nicolaus vodka.

Annyi tudható, hogy magát a párlatot négyszeres desztillációnak vetik alá, majd ezt követi a 24x-es szűrés. Ez nem pusztán szóvirág, valóban 24-szer szűrik keresztül ezüstszűrőkön azért, hogy a legtisztább és legselymesebb vodkák kerüljenek a palackba. A Nicolaus európai népszerűségét az is fémjelzi, hogy új köntöst kapott a palack, melyet a Foci Európa Bajnokságra készítette, ezzel is tisztelegve a sporteseménynek. Ez a kivitel hazánkban is kapható, ám leginkább webáruházi készletekből rendelhető meg, bolti forgalomban kevésbé érhető el.

Milyen Nicolaus vodkák léteznek? Fajták és ízek

A Nicolaus Extra Fine vodka egy gazdag és letisztult ízvilágú vodka, melyben a hagyományos ízek éppúgy érződnek, mint a kifinomult aromák. A fogyasztását tisztán, de koktélba keverve is javasolják. Számos vodka alapú koktél van, melyhez a Nicolaus vodka is tökéletes választás lehet, mint az Apple Martini, a Black Russian, a Bloody Mary, a Bull Shot, a Cosmopolitan, a Godmother, a Kamikaze, a Sey on the Beach, vagy a Vodka Martini. A Nicolaus vodkák számos kivitelben érhetőek el, megtalálhatjuk a mini (0,04L) és a normál (1L) kiszereléseket is.

Az eredeti Nicolaus vodkán kívül számos ízesítésben találhatjuk meg a Nicolaus vodkákat a hazai kínálatban is. A Nicolaus vodkákat a következő ízekben gyártják:

  • Nicolaus lime vodka
  • Nicolaus Vodka eper
  • Nicolaus Vodka áfonya
  • Nicolaus Vodka barack
  • Nicolaus Vodka ribizli
  • Nicolaus Vodka mango
  • Nicolaus Vodka grapefruit

Az ízesített Nicolaus vodkák is fogyaszthatók tisztán, akár étkezések, akár baráti összejövetelek alkalmával, de koktélokba is kiválóak. A fentebb felsorolt koktélokba is bátran kipróbálhatjuk, ha szeretnénk új szint vinni a megszokott ízvilágba. A Nicolaus ízesített vodkák is többféle kiszerelésben kaphatóak, ugyanakkor ez ízenként eltérő lehet, és közel sem annyira széles a választék, mint az Extra Fine vodka esetében. Leginkább a mini, 0,2 L-es kiszerelést találhatjuk meg, illetve a hagyományos 0,7 L-es kiszerelést.

Honnan szerezhető be hazánkban Nicolaus vodka?

A Nicolaus vodka Magyarországon először a Várda-Drink csoport kínálatában volt kapható, ám mára már több ital webshop kínálatában megtalálható, mint például az italkereso.hu oldalunkon is. Érdemes a webshopok kínálatát böngészni, ugyanis az árak és a termékkínálat is meglehetősen eltérő lehet. Ha a legjobb áron szeretnénk a Nicolaus vodkákat megkóstolni, akkor érdemes az italkereso.hu oldalon összehasonlítani az árakat, és raktárról megrendelni a kedvenc Nicolaus termékünket, ugyanis itt az egyik legszélesebb a Nicolaus termékkínálata hazánkban, innen érhető el a legtöbb Nicolaus vodka íz. Ha Nicolaus vodka véleményre vagy kíváncsi olvasd el oldalunkon az értékeléseket is.

A Nicolaus vodka ára meglehetősen széles skálán mozog, köszönhetően a többféle kiszerelésnek és íznek. Ugyanakkor összességében elmondható, hogy az Extra Fine vodka ára 3 ezer forint körül indul 0,7 L-es kiszerelésben. A mini ízesített vodkák ára, melyek 0,2 L-es kiszerelésbe kerülnek forgalomba, 6-7 száz forint körül indulnak, a 0,7 L-es kiszerelés pedig az Extra Fine vodkák árához hasonlóan 3 ezer forint magasságában kezdődik. Érdemes alaposan utánajárni, hogy a legjobb áron juthassunk hozzá a Nicolaus vodkákhoz.A vodka általában színtelen égetett szesz, melynek gyártásakor a megerjesztett alapanyagból finomszeszt párolnak le, így nagyrészt víz és etanol elegyéből áll. A vodka az égetett szeszekre jellemző más összetevőket pedig csak igen kis mennyiségben tartalmaz. A vodkát hagyományosan gabonából vagy burgonyából készítik, de bármely cukor- vagy keményítőtartalmú mezőgazdasági alapanyagból készülhet.

Mi is a vodka igaz története? Több ország is állítja, hogy hozzájuk kötődik ennek az égetett szesznek a kitalálása, ami mind a mai napig a legnépszerűbb szeszes italok közé tartozik, és számos koktél alapanyagát is képezi. De vajon mi az igazság? Most kiderül!

Miből és hogyan készül a vodka?

Először is tisztázzuk, mi is az a vodka. Lényegében egy égetett szeszről van szó, melyet hagyományosan gabonából vagy burgonyából készítenek, de tulajdonképpen akármelyik cukor- vagy keményítőtartalmú mezőgazdasági alapanyagból elkészíthető. A megerjesztett gabonából vagy burgonyából finomszeszt párolnak le, az így elkészült szesz tehát leginkább csak vízből és etalonból áll, más összetevőt pedig csak minimális mennyiségben tartalmaz. A vodkakészítés folyamat az erjesztéssel kezdődik, majd a lepárlással. 

Mind az európai, mind az amerikai vodkákat szűrik a lepárlás után. Ez történhet aktív szénszűrővel, ami a legtöbb ízanyagot kiszűri a vodkából, de a hagyományos vodkatermelő nemzetek inkább minimális szűrést alkalmaznak, hogy a vodka íze egyedibb lehessen. Léteznek ízesített vodkák is, melyeket különböző aromaanyagokkal ízesítenek, és leginkább a likőrökhöz hasonlítanak. Ehhez leginkább gyümölcsöket használnak, de léteznek paprikás vagy egyéb fűszeres vodkák is. Folytassuk a minőségi vodka történetével.

Vodka bővebben