Nicolaus Vodka

(16 találat)
Szűrők elrejtése

Nicolaus

A Nicolaus vodka még egy viszonylag új termék a vodkák piacán, ugyanakkor egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Hazánkban is forgalmazzák, és évről évre egyre nagyobb iránta a kereslet. Egy hagyományos technológiával készülő vodkáról van szó, mely nemcsak tisztán kerül forgalomban, hanem számos ízesített verzióban is megtalálható a hazai kínálatban is. A Nicolaus vodka jó példája a hagyományok és a modern technológiák ötvözésének, melynek eredménye egy ízletes, kristálytiszta vodka.

Nicolaus vodka, amit tudni érdemes

Az alkoholtartalma 38%, és számos kivitelben és kiszerelésbe került már hazánkban is forgalomba. A vodkakedvelőknek, illetve a vodka alapú koktélok szerelmeseinek érdemes tenni vele egy próbát, ugyanis annak ellenére, hogy maga a Nicolaus márka nem tekint vissza annyira régi múltra, mégis egy igazán gazdag ízvilágú ital, és méltán érdemelte ki az eddig kivívott népszerűségét. Lássuk, honnan indult a márka, hol tart ma Magyarországon a Nicolaus, és hogy hogyan, miből is készül. Az íze mellett a történetére is érdemes egy kis figyelmet fordítani.

Tovább olvasom >>
Összesen 16 db Vodka érhető el, 1 oldalon.

Megjelennél ital termékeddel az oldalon?

2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon

Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.

Nicolaus vodka történelem, avagy honnan indult?

Bár a vodkagyártás meglehetősen régre nyúlik vissza, sőt komoly viták is folynak arról, melyik ország büszkélkedhet a feltalálásával, addig a Nicolaus márka még ehhez képest úgymond csak gyerekcipőben jár, ugyanis 1995-ben kezdték gyártani. A Nicolaus vdoka gyártó a ST. Nicolaus cég , melyek székhelye Szlovákiában található így a származása is Szlovákia, és amelynek már számos italmárka volt a kínálatában. A vodkagyártás meglehetősen új keletű volt a cég életében, hiszen ezelőtt bitterek és herba likőrök gyártottak.

A Nicolaus márkával viszonylag új vizekre eveztek, de megérte a próbálkozás, ugyanis a Nicolaus vodka az elmúlt években a cég zászlóshajója lett, és az egyik legkeresettebb terméke. Talán ennek is köszönhető, hogy a cég nem állt meg a Nicolaus Extre Fine tiszta vodkák gyártásánál, hanem számos ízesítésben is piacra dobták a Nicolaus márkanév alatt. A Nicolaus márka produkálja a cég legmagasabb eladásit, és már nemcsak Szlovákiában, de számos más európai országban is népszerűek a termékek. A Nicolaus elsősorban még csak az európai piacokon érhető el, nem mondható ugyan világmárkának, de a népszerűsége egyre jobban növekszik, így nem kizárt, hogy a márka nemzetközi szinten is sikereket ér majd el a jövőben.

A Nikolaus vodka miből és hogyan készül?

Bár a termék készítésének pontos receptjét nem lehet tudni, ahogyan a legtöbb italgyártó esetében, az azért tudható, hogy hagyományos alapanyagokból és eljárással készülnek a Nicolaus vodkák, vagyis gabonából és forrásvízből. A legtisztább hegyi forrásvizek és a legnemesebb gabonák egyikének felhasználásával jön létre ez a tiszta és gazdag ital, mely a modern technológiákat jól ötvözi a hagyományos vodkakészítési módszerekkel. Természetesen az sem titok, hogy milyen hagyományos eljárással készül Nicolaus vodka.

Annyi tudható, hogy magát a párlatot négyszeres desztillációnak vetik alá, majd ezt követi a 24x-es szűrés. Ez nem pusztán szóvirág, valóban 24-szer szűrik keresztül ezüstszűrőkön azért, hogy a legtisztább és legselymesebb vodkák kerüljenek a palackba. A Nicolaus európai népszerűségét az is fémjelzi, hogy új köntöst kapott a palack, melyet a Foci Európa Bajnokságra készítette, ezzel is tisztelegve a sporteseménynek. Ez a kivitel hazánkban is kapható, ám leginkább webáruházi készletekből rendelhető meg, bolti forgalomban kevésbé érhető el.

Milyen Nicolaus vodkák léteznek? Fajták és ízek

A Nicolaus Extra Fine vodka egy gazdag és letisztult ízvilágú vodka, melyben a hagyományos ízek éppúgy érződnek, mint a kifinomult aromák. A fogyasztását tisztán, de koktélba keverve is javasolják. Számos vodka alapú koktél van, melyhez a Nicolaus vodka is tökéletes választás lehet, mint az Apple Martini, a Black Russian, a Bloody Mary, a Bull Shot, a Cosmopolitan, a Godmother, a Kamikaze, a Sey on the Beach, vagy a Vodka Martini. A Nicolaus vodkák számos kivitelben érhetőek el, megtalálhatjuk a mini (0,04L) és a normál (1L) kiszereléseket is.

Az eredeti Nicolaus vodkán kívül számos ízesítésben találhatjuk meg a Nicolaus vodkákat a hazai kínálatban is. A Nicolaus vodkákat a következő ízekben gyártják:

  • Nicolaus lime vodka
  • Nicolaus Vodka eper
  • Nicolaus Vodka áfonya
  • Nicolaus Vodka barack
  • Nicolaus Vodka ribizli
  • Nicolaus Vodka mango
  • Nicolaus Vodka grapefruit

Az ízesített Nicolaus vodkák is fogyaszthatók tisztán, akár étkezések, akár baráti összejövetelek alkalmával, de koktélokba is kiválóak. A fentebb felsorolt koktélokba is bátran kipróbálhatjuk, ha szeretnénk új szint vinni a megszokott ízvilágba. A Nicolaus ízesített vodkák is többféle kiszerelésben kaphatóak, ugyanakkor ez ízenként eltérő lehet, és közel sem annyira széles a választék, mint az Extra Fine vodka esetében. Leginkább a mini, 0,2 L-es kiszerelést találhatjuk meg, illetve a hagyományos 0,7 L-es kiszerelést.

Honnan szerezhető be hazánkban Nicolaus vodka?

A Nicolaus vodka Magyarországon először a Várda-Drink csoport kínálatában volt kapható, ám mára már több ital webshop kínálatában megtalálható, mint például az italkereso.hu oldalunkon is. Érdemes a webshopok kínálatát böngészni, ugyanis az árak és a termékkínálat is meglehetősen eltérő lehet. Ha a legjobb áron szeretnénk a Nicolaus vodkákat megkóstolni, akkor érdemes az italkereso.hu oldalon összehasonlítani az árakat, és raktárról megrendelni a kedvenc Nicolaus termékünket, ugyanis itt az egyik legszélesebb a Nicolaus termékkínálata hazánkban, innen érhető el a legtöbb Nicolaus vodka íz. Ha Nicolaus vodka véleményre vagy kíváncsi olvasd el oldalunkon az értékeléseket is.

A Nicolaus vodka ára meglehetősen széles skálán mozog, köszönhetően a többféle kiszerelésnek és íznek. Ugyanakkor összességében elmondható, hogy az Extra Fine vodka ára 3 ezer forint körül indul 0,7 L-es kiszerelésben. A mini ízesített vodkák ára, melyek 0,2 L-es kiszerelésbe kerülnek forgalomba, 6-7 száz forint körül indulnak, a 0,7 L-es kiszerelés pedig az Extra Fine vodkák árához hasonlóan 3 ezer forint magasságában kezdődik. Érdemes alaposan utánajárni, hogy a legjobb áron juthassunk hozzá a Nicolaus vodkákhoz.A vodka általában színtelen égetett szesz, melynek gyártásakor a megerjesztett alapanyagból finomszeszt párolnak le, így nagyrészt víz és etanol elegyéből áll. A vodka az égetett szeszekre jellemző más összetevőket pedig csak igen kis mennyiségben tartalmaz. A vodkát hagyományosan gabonából vagy burgonyából készítik, de bármely cukor- vagy keményítőtartalmú mezőgazdasági alapanyagból készülhet.

Mi is a vodka igaz története? Több ország is állítja, hogy hozzájuk kötődik ennek az égetett szesznek a kitalálása, ami mind a mai napig a legnépszerűbb szeszes italok közé tartozik, és számos koktél alapanyagát is képezi. De vajon mi az igazság? Most kiderül!

Miből és hogyan készül a vodka?

Először is tisztázzuk, mi is az a vodka. Lényegében egy égetett szeszről van szó, melyet hagyományosan gabonából vagy burgonyából készítenek, de tulajdonképpen akármelyik cukor- vagy keményítőtartalmú mezőgazdasági alapanyagból elkészíthető. A megerjesztett gabonából vagy burgonyából finomszeszt párolnak le, az így elkészült szesz tehát leginkább csak vízből és etalonból áll, más összetevőt pedig csak minimális mennyiségben tartalmaz. A vodkakészítés folyamat az erjesztéssel kezdődik, majd a lepárlással. 

Mind az európai, mind az amerikai vodkákat szűrik a lepárlás után. Ez történhet aktív szénszűrővel, ami a legtöbb ízanyagot kiszűri a vodkából, de a hagyományos vodkatermelő nemzetek inkább minimális szűrést alkalmaznak, hogy a vodka íze egyedibb lehessen. Léteznek ízesített vodkák is, melyeket különböző aromaanyagokkal ízesítenek, és leginkább a likőrökhöz hasonlítanak. Ehhez leginkább gyümölcsöket használnak, de léteznek paprikás vagy egyéb fűszeres vodkák is. Folytassuk a minőségi vodka történetével.

Vodka bővebben