Kalinka Vodka

(8 találat)
Szűrők elrejtése

Kalinka

A Kalinka hangzásra orosz vodkának tűnhet, hiszen a jellegzetes, ismert népdalban többször is elhangzik ez a szó, és a címkéje is orosz származásra utal, pedig egy teljes mértékben magyar vodkáról van szó, hiszen a Zwack érdekeltségébe tartozik. A Kalinka kínálatába tiszta és ízesített vodkákat találhatunk, számos kiszerelésben érhető el (0.5l, 0.7l, 1 liter), és nemcsak Magyarországon, de szerte Európában ismert és kedvelt prémium vodka márka. A Kalinka múltja nem nyúlik vissza olyan régre, de ízeiben a vodkakészítés régmúlt hagyományai érezhetőek.

Kalinka vodka: a Zwack híres vodka márkája

A Kalinka vodkák kihagyhatatlan elemei lehetnek egy koktélozós estéken, de önmagukba fogyasztva is páratlan élményt nyújthatnak egy baráti beszélgetés közben. Mielőtt azonban elmerülnénk a Kalinka vodka ízvilágában, érdemes utána járni, hogy mit is jelent a Kalnika voda orosz öröksége, és hogy milyen ízekben tudjuk jelenleg megkóstolni ezt a orosz gyökerekkel bíró, de magyar gyártású vodka családot.

Tovább olvasom >>
Összesen 8 db Vodka érhető el, 1 oldalon.

Megjelennél ital termékeddel az oldalon?

2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon

Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.

Kalinka vodka történelem

Ahhoz, hogy a Kalinka vodkáról véleményt tudjunk alkotni, ismerjük meg kicsit jobban a múltját. A Kalinka szó sokak számára ismerős lehet, hiszen a híres orosz népdalban többször is emlegetik, a jelentése egyébként kányabangita, ami egy növény. Erről az orosz népdalról kapta a nevét a Kalinka vodka, mely a Zwack terméke, vagyis magyar vodkáról van szó. A Zwack Unicum Nyrt. az egyik leghíresebb hazai szeszesitalgyártó, és a Kalinka is az ő érdekeltségébe tartozik, hiszen a Zwack gyártja és palackozza. A Kalinka vodka 1980-ban indult el hódító útjára, és azóta egész Európában híressé vált, ahogyan a Zwack számos más terméke.

A palack formájában és címkéjében is Oroszországra utal. A palack vállkiképzése megidézi az orosz hagymakupolás templomokat, a kétfejű sas pedig a jellegzetes orosz jelképet. Bár a márka neve, és az üveg is arra utal, hogy a Kalinka orosz vodka, mégis magyar száramzású, ugyanakkor a készítése, és az ízvilága is jellegzetes az orosz vodkák hagyományát őrzi, hiszen Oroszországban nagy múltja van a vodkakészítésnek. Számos mítosz is elterjedt már, hogy a vodka az oroszoktól származik, és bár ez a teória már többször megdőlt, a Kalinka ízében jellegzetesen orosz hagyományokra épít.

Kalinka vodka összetevők

A vodkagyártásnak többféle módja is van, bár az alapok minden vidéken megegyeznek. Ugyanakkor mégis más ízében egy lengyel, egy orosz, vagy épp egy skandináv vodka. A Kalinka magyar gyártmány, készítésében inkább az orosz vodkakészítés hagyományát ápolja. A Kalinka vodka jó minőségű gabonából készül, melyet tisztított víz hozzáadásával készítenek. A víz egyébként számos eljáráson átesik, ugyanis ásványi anyagoktól teljesen mentes vizet használnak fel a Kalinka vodkákhoz.

A lepárlási folyamat is az orosz hagyományokat őrzi, ugyanis tízszer szűrik át egy több lépcsős szűrési eljárás során. A gabonapárlat tíz aktívszenes szűrőoszlopon megy keresztül, melynek során az aktív szén megköti a szennyeződéseket. A nyírfaszenes szűrést követően a párlat még egy aranyszálas szűrőn is átfolyik. Ennek a több lépcsős szűrési eljárásnak köszönhető a Kalina vodka lágy íze, és tökéletes tisztasága. Az aranyszálas szűrő selymesebbé teszi a kész vodkát, aminek jellegzetes íze és aromája van.

Milyen vodkákat találunk a Kalinka kínálatában?

A Kalina vodka íze összetéveszthetetlen, de már az illatában is érezhető, hogy tiszta és lágy vodkáról van szó. Ízvilága üde és ropogós, a tökéletes tisztaságának köszönhetően prémium koktélok kiváló alapanyaga lehet. Az eredeti Kalinka vodkán kívül még a Kalinka márka két másik taggal is bővült, a Kalinka szamovárral, amely mézzel és teafűvel ízesített vodkából készült ital volt, illetve a Szénsavas Kalinkával, mely szörpből és szódásszifonba töltött vodkából készült. Ezeket a változatokat már ritkábban láthatjuk kereskedelmi forgalomban.

Az eredeti, tiszta Kalinka vodkán kívül jelenleg ízesített vodkákat találunk a Kalinka kínálatában. Jelenleg öt ízben van forgalomban Kalinka vodka.

  • Kalinka citrus: citrom és lime hozzáadásával készült ízesített vodka, melynek visszafogott vodka íze mellett a citrusok frissessége és gyümölcsössége erőteljesen érezhető. Az ízvilága üde és ropogós, ahogyan azt a Kalinka vodkától már megszokhattuk. A fogyasztását elsősorban jól behűtve javasolják.
  • Kalinka uborka: friss, GMO mentes uborka hozzáadásával készült ízesített vodka, melynek ízvilágában a visszafogott vodkaíz mellett az uborka könnyed frissessége is érződik. Fogyaszthatjuk önmagában, jól behűtve, de long drink alapanyagnak is kiváló.
  • Kalinka alma: friss alma hozzáadásával készült ízesített vodka, melynek ízében a vodka visszafogott íze mellett az alma jellegzetes zamata is érződi. A Kalinka egyik különlegessége. Önmagában és shotként is fogyasztható.
  • Kalinka Gold: a Altaj Arany-hegyeiből származó aranygyökér ízesíti ezt a vodkakülönlegességet, melynek rózsás-fás íze teszi különlegessé ezt az italt.
  • Kalinka vörösáfonya: a vörösáfonya hozzáadásával készült ízesített vodka a Kalinka egyik különlegessége. Az íze gyümölcsösebb és édesebb, mint a többi ízesített Kalinka vodkáé. Önmagában és shotként is fogyasztható.

Hogyan fogyasszuk a Kalinka vodkát?

A vodkát alapvetően koktélokba keverve szokták fogyasztani, de egyes fajtákat, különösen az ízesített vodkákat önmagukba, jégbe hűtve is fogyaszthatjuk. Az eredeti Kalinka vodkát a prémium koktélok alapanyagaként szokták a leggyakrabban használni. Számos koktél készülhet belőle, például a Blach Russian, a Bloody Mary, a Bull Shot, a Cosmopolitan, a Kamikaze, a Pink Cadilac vagy Vodka Martini. Az ízesített vodkákat, mint a Kalinka vörösáfonya vagy a Kalinka vodka gyakran shotként fogyasztják, míg a Kalinka uborka kedvelt long drink alapanyag.

Kalinka vodka ár és beszerzés

A Kalinka vodka bolti forgalomban is kapható, bár ebben az esetben szűkebb termékkínálatból válogathatunk. Ha a Kalinka ízesített vodka különlegességeket is meg szeretnénk kóstolni, akkor inkább ital webáruházak kínálatában érdemes ezeket keresni, mint az italkereso.hu, ahonnan raktárról azonnal megrendelhetjük a kedvenc Kalinka vodkánkat.A vodka általában színtelen égetett szesz, melynek gyártásakor a megerjesztett alapanyagból finomszeszt párolnak le, így nagyrészt víz és etanol elegyéből áll. A vodka az égetett szeszekre jellemző más összetevőket pedig csak igen kis mennyiségben tartalmaz. A vodkát hagyományosan gabonából vagy burgonyából készítik, de bármely cukor- vagy keményítőtartalmú mezőgazdasági alapanyagból készülhet.

Mi is a vodka igaz története? Több ország is állítja, hogy hozzájuk kötődik ennek az égetett szesznek a kitalálása, ami mind a mai napig a legnépszerűbb szeszes italok közé tartozik, és számos koktél alapanyagát is képezi. De vajon mi az igazság? Most kiderül!

Miből és hogyan készül a vodka?

Először is tisztázzuk, mi is az a vodka. Lényegében egy égetett szeszről van szó, melyet hagyományosan gabonából vagy burgonyából készítenek, de tulajdonképpen akármelyik cukor- vagy keményítőtartalmú mezőgazdasági alapanyagból elkészíthető. A megerjesztett gabonából vagy burgonyából finomszeszt párolnak le, az így elkészült szesz tehát leginkább csak vízből és etalonból áll, más összetevőt pedig csak minimális mennyiségben tartalmaz. A vodkakészítés folyamat az erjesztéssel kezdődik, majd a lepárlással. 

Mind az európai, mind az amerikai vodkákat szűrik a lepárlás után. Ez történhet aktív szénszűrővel, ami a legtöbb ízanyagot kiszűri a vodkából, de a hagyományos vodkatermelő nemzetek inkább minimális szűrést alkalmaznak, hogy a vodka íze egyedibb lehessen. Léteznek ízesített vodkák is, melyeket különböző aromaanyagokkal ízesítenek, és leginkább a likőrökhöz hasonlítanak. Ehhez leginkább gyümölcsöket használnak, de léteznek paprikás vagy egyéb fűszeres vodkák is. Folytassuk a minőségi vodka történetével.

Vodka bővebben