Kalinka Vodka

(7 találat)
Szűrők elrejtése

Kalinka

A Kalinka hangzásra orosz vodkának tűnhet, hiszen a jellegzetes, ismert népdalban többször is elhangzik ez a szó, és a címkéje is orosz származásra utal, pedig egy teljes mértékben magyar vodkáról van szó, hiszen a Zwack érdekeltségébe tartozik. A Kalinka kínálatába tiszta és ízesített vodkákat találhatunk, számos kiszerelésben érhető el (0.5l, 0.7l, 1 liter), és nemcsak Magyarországon, de szerte Európában ismert és kedvelt prémium vodka márka. A Kalinka múltja nem nyúlik vissza olyan régre, de ízeiben a vodkakészítés régmúlt hagyományai érezhetőek.

Kalinka vodka: a Zwack híres vodka márkája

A Kalinka vodkák kihagyhatatlan elemei lehetnek egy koktélozós estéken, de önmagukba fogyasztva is páratlan élményt nyújthatnak egy baráti beszélgetés közben. Mielőtt azonban elmerülnénk a Kalinka vodka ízvilágában, érdemes utána járni, hogy mit is jelent a Kalnika voda orosz öröksége, és hogy milyen ízekben tudjuk jelenleg megkóstolni ezt a orosz gyökerekkel bíró, de magyar gyártású vodka családot.

Tovább olvasom >>
Összesen 7 db Vodka érhető el, 1 oldalon.

Szolgáltatásaink viszonteladóknak

Ital webshop megjelenés

Ital webshop megjelenés

Segítünk az ital termékek online eladásában, a vásárlókat közvetlen a saját webshopjába irányítjuk.

Részletek

Ital nagykereskedés kereső

Ital nagykereskedés kereső

Online ital nagykereskedés kereső, viszonteladóknak és nagykereskedéseknek. Több mint 30 nagyker és 700 kiskereskedés partnerrel. Tudjon meg többet szolgáltatásunkról.

Részletek

Márkatulajdonosoknak

Akciós Ital Nagyker hírlevél

Több mint 30 ital nagykereskedés legnagyobb akciói egy hírlevélbe összegyűjtve kereskedők részére.

Hírlevélre feliratkozás

Kalinka vodka történelem

Ahhoz, hogy a Kalinka vodkáról véleményt tudjunk alkotni, ismerjük meg kicsit jobban a múltját. A Kalinka szó sokak számára ismerős lehet, hiszen a híres orosz népdalban többször is emlegetik, a jelentése egyébként kányabangita, ami egy növény. Erről az orosz népdalról kapta a nevét a Kalinka vodka, mely a Zwack terméke, vagyis magyar vodkáról van szó. A Zwack Unicum Nyrt. az egyik leghíresebb hazai szeszesitalgyártó, és a Kalinka is az ő érdekeltségébe tartozik, hiszen a Zwack gyártja és palackozza. A Kalinka vodka 1980-ban indult el hódító útjára, és azóta egész Európában híressé vált, ahogyan a Zwack számos más terméke.

A palack formájában és címkéjében is Oroszországra utal. A palack vállkiképzése megidézi az orosz hagymakupolás templomokat, a kétfejű sas pedig a jellegzetes orosz jelképet. Bár a márka neve, és az üveg is arra utal, hogy a Kalinka orosz vodka, mégis magyar száramzású, ugyanakkor a készítése, és az ízvilága is jellegzetes az orosz vodkák hagyományát őrzi, hiszen Oroszországban nagy múltja van a vodkakészítésnek. Számos mítosz is elterjedt már, hogy a vodka az oroszoktól származik, és bár ez a teória már többször megdőlt, a Kalinka ízében jellegzetesen orosz hagyományokra épít.

Kalinka vodka összetevők

A vodkagyártásnak többféle módja is van, bár az alapok minden vidéken megegyeznek. Ugyanakkor mégis más ízében egy lengyel, egy orosz, vagy épp egy skandináv vodka. A Kalinka magyar gyártmány, készítésében inkább az orosz vodkakészítés hagyományát ápolja. A Kalinka vodka jó minőségű gabonából készül, melyet tisztított víz hozzáadásával készítenek. A víz egyébként számos eljáráson átesik, ugyanis ásványi anyagoktól teljesen mentes vizet használnak fel a Kalinka vodkákhoz.

A lepárlási folyamat is az orosz hagyományokat őrzi, ugyanis tízszer szűrik át egy több lépcsős szűrési eljárás során. A gabonapárlat tíz aktívszenes szűrőoszlopon megy keresztül, melynek során az aktív szén megköti a szennyeződéseket. A nyírfaszenes szűrést követően a párlat még egy aranyszálas szűrőn is átfolyik. Ennek a több lépcsős szűrési eljárásnak köszönhető a Kalina vodka lágy íze, és tökéletes tisztasága. Az aranyszálas szűrő selymesebbé teszi a kész vodkát, aminek jellegzetes íze és aromája van.

Milyen vodkákat találunk a Kalinka kínálatában?

A Kalina vodka íze összetéveszthetetlen, de már az illatában is érezhető, hogy tiszta és lágy vodkáról van szó. Ízvilága üde és ropogós, a tökéletes tisztaságának köszönhetően prémium koktélok kiváló alapanyaga lehet. Az eredeti Kalinka vodkán kívül még a Kalinka márka két másik taggal is bővült, a Kalinka szamovárral, amely mézzel és teafűvel ízesített vodkából készült ital volt, illetve a Szénsavas Kalinkával, mely szörpből és szódásszifonba töltött vodkából készült. Ezeket a változatokat már ritkábban láthatjuk kereskedelmi forgalomban.

Az eredeti, tiszta Kalinka vodkán kívül jelenleg ízesített vodkákat találunk a Kalinka kínálatában. Jelenleg öt ízben van forgalomban Kalinka vodka.

  • Kalinka citrus: citrom és lime hozzáadásával készült ízesített vodka, melynek visszafogott vodka íze mellett a citrusok frissessége és gyümölcsössége erőteljesen érezhető. Az ízvilága üde és ropogós, ahogyan azt a Kalinka vodkától már megszokhattuk. A fogyasztását elsősorban jól behűtve javasolják.
  • Kalinka uborka: friss, GMO mentes uborka hozzáadásával készült ízesített vodka, melynek ízvilágában a visszafogott vodkaíz mellett az uborka könnyed frissessége is érződik. Fogyaszthatjuk önmagában, jól behűtve, de long drink alapanyagnak is kiváló.
  • Kalinka alma: friss alma hozzáadásával készült ízesített vodka, melynek ízében a vodka visszafogott íze mellett az alma jellegzetes zamata is érződi. A Kalinka egyik különlegessége. Önmagában és shotként is fogyasztható.
  • Kalinka Gold: a Altaj Arany-hegyeiből származó aranygyökér ízesíti ezt a vodkakülönlegességet, melynek rózsás-fás íze teszi különlegessé ezt az italt.
  • Kalinka vörösáfonya: a vörösáfonya hozzáadásával készült ízesített vodka a Kalinka egyik különlegessége. Az íze gyümölcsösebb és édesebb, mint a többi ízesített Kalinka vodkáé. Önmagában és shotként is fogyasztható.

Hogyan fogyasszuk a Kalinka vodkát?

A vodkát alapvetően koktélokba keverve szokták fogyasztani, de egyes fajtákat, különösen az ízesített vodkákat önmagukba, jégbe hűtve is fogyaszthatjuk. Az eredeti Kalinka vodkát a prémium koktélok alapanyagaként szokták a leggyakrabban használni. Számos koktél készülhet belőle, például a Blach Russian, a Bloody Mary, a Bull Shot, a Cosmopolitan, a Kamikaze, a Pink Cadilac vagy Vodka Martini. Az ízesített vodkákat, mint a Kalinka vörösáfonya vagy a Kalinka vodka gyakran shotként fogyasztják, míg a Kalinka uborka kedvelt long drink alapanyag.

Kalinka vodka ár és beszerzés

A Kalinka vodka bolti forgalomban is kapható, bár ebben az esetben szűkebb termékkínálatból válogathatunk. Ha a Kalinka ízesített vodka különlegességeket is meg szeretnénk kóstolni, akkor inkább ital webáruházak kínálatában érdemes ezeket keresni, mint az italkereso.hu, ahonnan raktárról azonnal megrendelhetjük a kedvenc Kalinka vodkánkat.A vodka általában színtelen égetett szesz, melynek gyártásakor a megerjesztett alapanyagból finomszeszt párolnak le, így nagyrészt víz és etanol elegyéből áll. A vodka az égetett szeszekre jellemző más összetevőket pedig csak igen kis mennyiségben tartalmaz. A vodkát hagyományosan gabonából vagy burgonyából készítik, de bármely cukor- vagy keményítőtartalmú mezőgazdasági alapanyagból készülhet.

Mi is a vodka igaz története? Több ország is állítja, hogy hozzájuk kötődik ennek az égetett szesznek a kitalálása, ami mind a mai napig a legnépszerűbb szeszes italok közé tartozik, és számos koktél alapanyagát is képezi. De vajon mi az igazság? Most kiderül!

Miből és hogyan készül a vodka?

Először is tisztázzuk, mi is az a vodka. Lényegében egy égetett szeszről van szó, melyet hagyományosan gabonából vagy burgonyából készítenek, de tulajdonképpen akármelyik cukor- vagy keményítőtartalmú mezőgazdasági alapanyagból elkészíthető. A megerjesztett gabonából vagy burgonyából finomszeszt párolnak le, az így elkészült szesz tehát leginkább csak vízből és etalonból áll, más összetevőt pedig csak minimális mennyiségben tartalmaz. A vodkakészítés folyamat az erjesztéssel kezdődik, majd a lepárlással. 

Mind az európai, mind az amerikai vodkákat szűrik a lepárlás után. Ez történhet aktív szénszűrővel, ami a legtöbb ízanyagot kiszűri a vodkából, de a hagyományos vodkatermelő nemzetek inkább minimális szűrést alkalmaznak, hogy a vodka íze egyedibb lehessen. Léteznek ízesített vodkák is, melyeket különböző aromaanyagokkal ízesítenek, és leginkább a likőrökhöz hasonlítanak. Ehhez leginkább gyümölcsöket használnak, de léteznek paprikás vagy egyéb fűszeres vodkák is. Folytassuk a minőségi vodka történetével.

Vodka bővebben