Royal Vodka

(34 találat)
Szűrők elrejtése

Royal

A Royal vodka márka még viszonylag fiatalnak mondható, kicsivel több, mint 30 éve vannak a piacon, ám ezalatt az idő alatt meglehetősen nagy hírnévre tettek szert. Az eladási statisztikák alapján a legismertebb és legnépszerűbb vodkamárka is a hazai vodkapiacon, vagyis bátran kijelenthetjük, hogy a magyarok kedvenc vodkájáról van szó. A termékpaletta meglehetősen széles, nemcsak minőségi vodkáját találunk a kínálatában, hanem a legjobb tiszta szesz alapú likőröket is, melyek ma már számos ízben érhetőek el, és évről évre újabb ízek kerülnek piacra.

Royal vodkáról tudni érdemes

A vodka készítés alapjai már egyáltalán nem titkosak, és bár az oroszok és a lengyelek szeretik magukénak tudni a megalkotás dicsőségét, és állítani, hogy náluk készül a legfinomabb, legízesebb vodka, ennek ellenére a Royal igen is méltó a legnagyobb nevek közé. Hazánkban meglehetősen keresett, legyen szó az aperitifként történő fogyasztásáról, vagy a koktélkeverésről. Manapság már rengeteg helyen beszerezhető, és egyre több vendéglátóhely kínálatában is megtalálható, ha meg szeretnénk kóstolni valamelyik ízt. De hogyan is készülnek a Royal vodkái, és milyen ízekben kóstolhatjuk meg már őket?

Tovább olvasom >>
Összesen 34 db Vodka érhető el, 1 oldalon.

Szolgáltatásaink viszonteladóknak

Ital webshop megjelenés

Ital webshop megjelenés

Segítünk az ital termékek online eladásában, a vásárlókat közvetlen a saját webshopjába irányítjuk.

Részletek

Ital nagykereskedés kereső

Ital nagykereskedés kereső

Online ital nagykereskedés kereső, viszonteladóknak és nagykereskedéseknek. Több mint 30 nagyker és 700 kiskereskedés partnerrel. Tudjon meg többet szolgáltatásunkról.

Részletek

Márkatulajdonosoknak

Akciós Ital Nagyker hírlevél

Több mint 30 ital nagykereskedés legnagyobb akciói egy hírlevélbe összegyűjtve kereskedők részére.

Hírlevélre feliratkozás

Így készül a Royal vodka!

A Royal büszke arra, hogy a vodkáihoz a színtiszta, minőségi és a természetese alapanyagok kerülnek felhasználásra. Ez egyrészt vonatkozik a gyümölcsre, melyet válogatott termelőktől szereznek be, de a vízre és a gabonára is. Vodka bármilyen magas keményítő és cukortartalmú növényből készülhet, mint a rozs, burgonya vagy a kukorica. A Royal vodkákat gabonából készítik, mely letisztult és egyedi ízvilágot eredményez. A vizet UV fénnyel tisztítják, így kerül bele a keverékbe. A lepárlási technológia Európában egyedülálló, és a legmodernebb technológiákat veszi alapul.

A lepárlást követően a keverék egy szűrési folyamaton megy át, ahogy a legtöbb vodka esetében. Ez a Royal esetében aktív színszűréssel történik, ennek eredményeképpen éri el a vodka a végleges tisztaságát, ugyanakkor megőrzi a felhasznált gabona zamatát. A gyümölcs az utolsó fázisban kerül a keverékbe. Érdekesség, hogy a felhasznált gyümölcsöket előre berendelik, hiszen a legtöbb nyáron kerül szüretelésre, amikor a legmagasabb a cukortartalma. Ezután a gyümölcsök egy válogatáson mennek keresztül, méret, szín és íz alapján, és a selejtes darabok kidobásra kerülnek.

Royal Vodka ízek? avagy milyen ízekben érhető el a Royal vodka?

A Royal vodka tisztán, ízesítetlenül is elérhető, 35%-os. Az íze lágy, az aromájában érezni a gabonát. Az íze kellemes, nincs mellékíze, tisztán is fogyasztható, de leginkább koktélalapanyagnak és longdrinkekbe ajánlják. Ha tisztán szeretnénk fogyasztani, akkor legjobb, ha előtte behűtjük. A tiszta ízeken túl azonban ízesített formában is elérhető, az ízválaszték pedig meglehetősen széles. A barackos, a meggyes és a mogyorós Royal vodka már régóta kapható, de szilvás és ribizlis ízben is megtalálhatóak a Royal vodkák a boltok polcain. A legújabb ízek a málnás és az almás.

A Royal vodka új ízek természetesen az idei évben is népszerűek. Az áfonyás Royal vodka mellett idén a mangós Royal vodka és a citromos Royal vodka a legújabb íz, amit az ízesített Royal vodka kedvelői megkóstolhatnak. A legnépszerűbb ízek egyébként a Royal vodka barack és a Royal vodka megy, de a többi íz is meglehetősen népszerű. A cég ígéri, hogy a jövőben újabb ízekkel fog bővülni a kínálat, ám addig sem kell szomorkodnunk, mert az ízválaszték jelenleg is meglehetősen széles.

Royal Vodka ízek:

  • Royal Alma
  • Royal Málna
  • Royal Citrom-Mangó
  • Royal Citrom-Grapefruit
  • Royal Barack
  • Royal Szilva
  • Royal Meggy
  • Royal Mogyoró
  • Royal Feketeribizli

De milyen kiszerelésben és árban tudjuk ezeket a különleges ízvilágú vodkákat megkóstolni?

Royal vodka árak és kiszerelések

A Royal vodka árak természetesen kiszerelés függőek. Az ízek nem kifejezetten befolyásolják az árakat általában, de például a limitált kiadású ízek többe is kerülhetnek. A kiszerelések között találunk mini kiadásokat, amelyek 0,1 vagy 0,2 literesek, tehát egy-két decis üvegekről van szó. A Royal 0,1 l-es 500-700 forint, a Royal vodka 0,2 l-es kiszerelése pedig 1000-1300 forint között mozog.  Nagyobb kiszerelést is találhatunk természetesen, a limitált kiadású citromos és mangós Royal vodkák csak 0,5 l-es kiszerelésben kaphatóak, és 2500-3000 forintért lehet őket megvásárolni.

A legnépszerűbb ízek, mint a Royal vodka sárgabarack vagy a mogyorós Royal vodka ára nagyjából hasonló, kb 6000/l áron érhető el az összes kiszerelés. Nagyobb kiszerelésből leginkább 0,5-es kiszerelést találhatunk, nagyobb kiszerelésben leginkább az ízesítetlen Royal vodkák érhetőek el. Royal vodka gyártója honlapján érhetőek el a pontos kiszerelések.

Tisztán vagy keverve? Avagy hogyan érdemes fogyasztani a Royal vodkát?

A vodkákat is számos módon fogyaszthatjuk, és nincs ez másként a Royal vodka esetében sem. Aperitifként is fogyasztható, vagyis tisztán, étkezések előtt. Ugyanakkor a Royal vodka nagyon jó koktélalapanyag is. Számos koktélnak vodka az alapanyag, mint a Bloody Mary, a White Russian, a Black Russian, a Green Russian, a Vodka martini (Vodkatini), a Vodkanarancs, a  Kalasnyikov, az Appletini, az Absolut Flying, a Swimming Pool, a Kamikaze, a Cosmopolitan vagy a Long Island. A Royal vodka ezekbe a koktélokba rendkívül jól illik.

Az Royal ízesített vodkák is kerülhetnek koktélba, ám ezeket leginkább tisztán szokták fogyasztani, és főleg a hölgyek körében kedvelt. Mivel ezek lágyabbak, és nem annyira erősek, mint a tiszta vodkák, így kedvelt parti italnak számítanak. Emellett természetesen kerülhetnek koktélba, is ha valaki meg szeretné bolondítani a hagyományos ízvilágát egy ismert koktélnak.

Honnan szerezhetőek be a Royal vodkák hazánkban?

A Royal vodkák hazánkban rendkívül népszerűek, ennek értelmében már rengeteg helyen beszerezhetőek. A legtöbb hipermarket polcán megtalálhatjuk őket, mint a Tesco, a Spar vagy az Auchan, ugyanakkor nem érhető el minden íz. Ha minél többféle Royal vodkát szeretnénk kipróbálni, akkor érdemes az italkereso.hu kínálatát is átnézni, mivel itt a kisebb és nagyobb kiszerelések is megtalálhatóak, emellett többféle ízből is válogathatunk. A limitált kiadások bolti beszerzése  nehézkesebb, ezek inkább a webáruházak kínálatában érhetőek el.A vodka általában színtelen égetett szesz, melynek gyártásakor a megerjesztett alapanyagból finomszeszt párolnak le, így nagyrészt víz és etanol elegyéből áll. A vodka az égetett szeszekre jellemző más összetevőket pedig csak igen kis mennyiségben tartalmaz. A vodkát hagyományosan gabonából vagy burgonyából készítik, de bármely cukor- vagy keményítőtartalmú mezőgazdasági alapanyagból készülhet.

Mi is a vodka igaz története? Több ország is állítja, hogy hozzájuk kötődik ennek az égetett szesznek a kitalálása, ami mind a mai napig a legnépszerűbb szeszes italok közé tartozik, és számos koktél alapanyagát is képezi. De vajon mi az igazság? Most kiderül!

Miből és hogyan készül a vodka?

Először is tisztázzuk, mi is az a vodka. Lényegében egy égetett szeszről van szó, melyet hagyományosan gabonából vagy burgonyából készítenek, de tulajdonképpen akármelyik cukor- vagy keményítőtartalmú mezőgazdasági alapanyagból elkészíthető. A megerjesztett gabonából vagy burgonyából finomszeszt párolnak le, az így elkészült szesz tehát leginkább csak vízből és etalonból áll, más összetevőt pedig csak minimális mennyiségben tartalmaz. A vodkakészítés folyamat az erjesztéssel kezdődik, majd a lepárlással. 

Mind az európai, mind az amerikai vodkákat szűrik a lepárlás után. Ez történhet aktív szénszűrővel, ami a legtöbb ízanyagot kiszűri a vodkából, de a hagyományos vodkatermelő nemzetek inkább minimális szűrést alkalmaznak, hogy a vodka íze egyedibb lehessen. Léteznek ízesített vodkák is, melyeket különböző aromaanyagokkal ízesítenek, és leginkább a likőrökhöz hasonlítanak. Ehhez leginkább gyümölcsöket használnak, de léteznek paprikás vagy egyéb fűszeres vodkák is. Folytassuk a minőségi vodka történetével.

Vodka bővebben