Royal Vodka

(32 találat)
Szűrők elrejtése

Royal

A Royal vodka márka még viszonylag fiatalnak mondható, kicsivel több, mint 30 éve vannak a piacon, ám ezalatt az idő alatt meglehetősen nagy hírnévre tettek szert. Az eladási statisztikák alapján a legismertebb és legnépszerűbb vodkamárka is a hazai vodkapiacon, vagyis bátran kijelenthetjük, hogy a magyarok kedvenc vodkájáról van szó. A termékpaletta meglehetősen széles, nemcsak minőségi vodkáját találunk a kínálatában, hanem a legjobb tiszta szesz alapú likőröket is, melyek ma már számos ízben érhetőek el, és évről évre újabb ízek kerülnek piacra.

Royal vodkáról tudni érdemes

A vodka készítés alapjai már egyáltalán nem titkosak, és bár az oroszok és a lengyelek szeretik magukénak tudni a megalkotás dicsőségét, és állítani, hogy náluk készül a legfinomabb, legízesebb vodka, ennek ellenére a Royal igen is méltó a legnagyobb nevek közé. Hazánkban meglehetősen keresett, legyen szó az aperitifként történő fogyasztásáról, vagy a koktélkeverésről. Manapság már rengeteg helyen beszerezhető, és egyre több vendéglátóhely kínálatában is megtalálható, ha meg szeretnénk kóstolni valamelyik ízt. De hogyan is készülnek a Royal vodkái, és milyen ízekben kóstolhatjuk meg már őket?

Tovább olvasom >>
Összesen 32 db Vodka érhető el, 1 oldalon.

Megjelennél ital termékeddel az oldalon?

2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon

Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.

Így készül a Royal vodka!

A Royal büszke arra, hogy a vodkáihoz a színtiszta, minőségi és a természetese alapanyagok kerülnek felhasználásra. Ez egyrészt vonatkozik a gyümölcsre, melyet válogatott termelőktől szereznek be, de a vízre és a gabonára is. Vodka bármilyen magas keményítő és cukortartalmú növényből készülhet, mint a rozs, burgonya vagy a kukorica. A Royal vodkákat gabonából készítik, mely letisztult és egyedi ízvilágot eredményez. A vizet UV fénnyel tisztítják, így kerül bele a keverékbe. A lepárlási technológia Európában egyedülálló, és a legmodernebb technológiákat veszi alapul.

A lepárlást követően a keverék egy szűrési folyamaton megy át, ahogy a legtöbb vodka esetében. Ez a Royal esetében aktív színszűréssel történik, ennek eredményeképpen éri el a vodka a végleges tisztaságát, ugyanakkor megőrzi a felhasznált gabona zamatát. A gyümölcs az utolsó fázisban kerül a keverékbe. Érdekesség, hogy a felhasznált gyümölcsöket előre berendelik, hiszen a legtöbb nyáron kerül szüretelésre, amikor a legmagasabb a cukortartalma. Ezután a gyümölcsök egy válogatáson mennek keresztül, méret, szín és íz alapján, és a selejtes darabok kidobásra kerülnek.

Royal Vodka ízek? avagy milyen ízekben érhető el a Royal vodka?

A Royal vodka tisztán, ízesítetlenül is elérhető, 35%-os. Az íze lágy, az aromájában érezni a gabonát. Az íze kellemes, nincs mellékíze, tisztán is fogyasztható, de leginkább koktélalapanyagnak és longdrinkekbe ajánlják. Ha tisztán szeretnénk fogyasztani, akkor legjobb, ha előtte behűtjük. A tiszta ízeken túl azonban ízesített formában is elérhető, az ízválaszték pedig meglehetősen széles. A barackos, a meggyes és a mogyorós Royal vodka már régóta kapható, de szilvás és ribizlis ízben is megtalálhatóak a Royal vodkák a boltok polcain. A legújabb ízek a málnás és az almás.

A Royal vodka új ízek természetesen az idei évben is népszerűek. Az áfonyás Royal vodka mellett idén a mangós Royal vodka és a citromos Royal vodka a legújabb íz, amit az ízesített Royal vodka kedvelői megkóstolhatnak. A legnépszerűbb ízek egyébként a Royal vodka barack és a Royal vodka megy, de a többi íz is meglehetősen népszerű. A cég ígéri, hogy a jövőben újabb ízekkel fog bővülni a kínálat, ám addig sem kell szomorkodnunk, mert az ízválaszték jelenleg is meglehetősen széles.

Royal Vodka ízek:

  • Royal Alma
  • Royal Málna
  • Royal Citrom-Mangó
  • Royal Citrom-Grapefruit
  • Royal Barack
  • Royal Szilva
  • Royal Meggy
  • Royal Mogyoró
  • Royal Feketeribizli

De milyen kiszerelésben és árban tudjuk ezeket a különleges ízvilágú vodkákat megkóstolni?

Royal vodka árak és kiszerelések

A Royal vodka árak természetesen kiszerelés függőek. Az ízek nem kifejezetten befolyásolják az árakat általában, de például a limitált kiadású ízek többe is kerülhetnek. A kiszerelések között találunk mini kiadásokat, amelyek 0,1 vagy 0,2 literesek, tehát egy-két decis üvegekről van szó. A Royal 0,1 l-es 500-700 forint, a Royal vodka 0,2 l-es kiszerelése pedig 1000-1300 forint között mozog.  Nagyobb kiszerelést is találhatunk természetesen, a limitált kiadású citromos és mangós Royal vodkák csak 0,5 l-es kiszerelésben kaphatóak, és 2500-3000 forintért lehet őket megvásárolni.

A legnépszerűbb ízek, mint a Royal vodka sárgabarack vagy a mogyorós Royal vodka ára nagyjából hasonló, kb 6000/l áron érhető el az összes kiszerelés. Nagyobb kiszerelésből leginkább 0,5-es kiszerelést találhatunk, nagyobb kiszerelésben leginkább az ízesítetlen Royal vodkák érhetőek el. Royal vodka gyártója honlapján érhetőek el a pontos kiszerelések.

Tisztán vagy keverve? Avagy hogyan érdemes fogyasztani a Royal vodkát?

A vodkákat is számos módon fogyaszthatjuk, és nincs ez másként a Royal vodka esetében sem. Aperitifként is fogyasztható, vagyis tisztán, étkezések előtt. Ugyanakkor a Royal vodka nagyon jó koktélalapanyag is. Számos koktélnak vodka az alapanyag, mint a Bloody Mary, a White Russian, a Black Russian, a Green Russian, a Vodka martini (Vodkatini), a Vodkanarancs, a  Kalasnyikov, az Appletini, az Absolut Flying, a Swimming Pool, a Kamikaze, a Cosmopolitan vagy a Long Island. A Royal vodka ezekbe a koktélokba rendkívül jól illik.

Az Royal ízesített vodkák is kerülhetnek koktélba, ám ezeket leginkább tisztán szokták fogyasztani, és főleg a hölgyek körében kedvelt. Mivel ezek lágyabbak, és nem annyira erősek, mint a tiszta vodkák, így kedvelt parti italnak számítanak. Emellett természetesen kerülhetnek koktélba, is ha valaki meg szeretné bolondítani a hagyományos ízvilágát egy ismert koktélnak.

Honnan szerezhetőek be a Royal vodkák hazánkban?

A Royal vodkák hazánkban rendkívül népszerűek, ennek értelmében már rengeteg helyen beszerezhetőek. A legtöbb hipermarket polcán megtalálhatjuk őket, mint a Tesco, a Spar vagy az Auchan, ugyanakkor nem érhető el minden íz. Ha minél többféle Royal vodkát szeretnénk kipróbálni, akkor érdemes az italkereso.hu kínálatát is átnézni, mivel itt a kisebb és nagyobb kiszerelések is megtalálhatóak, emellett többféle ízből is válogathatunk. A limitált kiadások bolti beszerzése  nehézkesebb, ezek inkább a webáruházak kínálatában érhetőek el.A vodka általában színtelen égetett szesz, melynek gyártásakor a megerjesztett alapanyagból finomszeszt párolnak le, így nagyrészt víz és etanol elegyéből áll. A vodka az égetett szeszekre jellemző más összetevőket pedig csak igen kis mennyiségben tartalmaz. A vodkát hagyományosan gabonából vagy burgonyából készítik, de bármely cukor- vagy keményítőtartalmú mezőgazdasági alapanyagból készülhet.

Mi is a vodka igaz története? Több ország is állítja, hogy hozzájuk kötődik ennek az égetett szesznek a kitalálása, ami mind a mai napig a legnépszerűbb szeszes italok közé tartozik, és számos koktél alapanyagát is képezi. De vajon mi az igazság? Most kiderül!

Miből és hogyan készül a vodka?

Először is tisztázzuk, mi is az a vodka. Lényegében egy égetett szeszről van szó, melyet hagyományosan gabonából vagy burgonyából készítenek, de tulajdonképpen akármelyik cukor- vagy keményítőtartalmú mezőgazdasági alapanyagból elkészíthető. A megerjesztett gabonából vagy burgonyából finomszeszt párolnak le, az így elkészült szesz tehát leginkább csak vízből és etalonból áll, más összetevőt pedig csak minimális mennyiségben tartalmaz. A vodkakészítés folyamat az erjesztéssel kezdődik, majd a lepárlással. 

Mind az európai, mind az amerikai vodkákat szűrik a lepárlás után. Ez történhet aktív szénszűrővel, ami a legtöbb ízanyagot kiszűri a vodkából, de a hagyományos vodkatermelő nemzetek inkább minimális szűrést alkalmaznak, hogy a vodka íze egyedibb lehessen. Léteznek ízesített vodkák is, melyeket különböző aromaanyagokkal ízesítenek, és leginkább a likőrökhöz hasonlítanak. Ehhez leginkább gyümölcsöket használnak, de léteznek paprikás vagy egyéb fűszeres vodkák is. Folytassuk a minőségi vodka történetével.

Vodka bővebben