Vodka
(0 találat)Keresés beállítva: Narancs(x) vagy Vérnarancs(x) vagy Kajszibarack(x) vagy Erdei Gyümölcs(x) vagy Licsi(x) és 42%(x)
Megjelennél ital termékeddel az oldalon?
2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon
Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.
A vodka általában színtelen égetett szesz, melynek gyártásakor a megerjesztett alapanyagból finomszeszt párolnak le, így nagyrészt víz és etanol elegyéből áll. A vodka az égetett szeszekre jellemző más összetevőket pedig csak igen kis mennyiségben tartalmaz. A vodkát hagyományosan gabonából vagy burgonyából készítik, de bármely cukor- vagy keményítőtartalmú mezőgazdasági alapanyagból készülhet.
Mi is a vodka igaz története? Több ország is állítja, hogy hozzájuk kötődik ennek az égetett szesznek a kitalálása, ami mind a mai napig a legnépszerűbb szeszes italok közé tartozik, és számos koktél alapanyagát is képezi. De vajon mi az igazság? Most kiderül!
Miből és hogyan készül a vodka?
Először is tisztázzuk, mi is az a vodka. Lényegében egy égetett szeszről van szó, melyet hagyományosan gabonából vagy burgonyából készítenek, de tulajdonképpen akármelyik cukor- vagy keményítőtartalmú mezőgazdasági alapanyagból elkészíthető. A megerjesztett gabonából vagy burgonyából finomszeszt párolnak le, az így elkészült szesz tehát leginkább csak vízből és etalonból áll, más összetevőt pedig csak minimális mennyiségben tartalmaz. A vodkakészítés folyamat az erjesztéssel kezdődik, majd a lepárlással.
Mind az európai, mind az amerikai vodkákat szűrik a lepárlás után. Ez történhet aktív szénszűrővel, ami a legtöbb ízanyagot kiszűri a vodkából, de a hagyományos vodkatermelő nemzetek inkább minimális szűrést alkalmaznak, hogy a vodka íze egyedibb lehessen. Léteznek ízesített vodkák is, melyeket különböző aromaanyagokkal ízesítenek, és leginkább a likőrökhöz hasonlítanak. Ehhez leginkább gyümölcsöket használnak, de léteznek paprikás vagy egyéb fűszeres vodkák is. Folytassuk a minőségi vodka történetével.
Vodka bővebben