Maker’s Mark Whisky

(1 találat)
Szűrők elrejtése
Gyártó
Űrtartalom
Alkoholtartalom
Kiegészítő

Maker’s Mark

Legalább 51 százalékban kukoricából erjesztik, a lepárlás után pedig új, belülről elszenesített tölgyfahordóban érlelik.

Mark, a kézműves bourbon whisky

Ezek a bourbon whisky legfőbb tulajdonságai, a név pedig a Kentucky állambeli Bourbon megyéből származik, de az Egyesült Államok területén bárhol készíthető. Ilyen whisky a Maker's Mark, ami egyedileg, kézzel viaszolva készül, speciális palackokba töltik, egy tökéletes, édes whisky, lágy és könnyű. Színe a karamellre emlékeztet, illata narancsos, kávés és vaníliás, ízében fűszeres, füstös és narancsos. Nem csak íz- és illatvilágában különleges, hanem a történetében is. A múltat pedig a Kentucky-beli Lorettóban ma is nagyon tisztelik.

Tovább olvasom >>
Összesen 1 db Whisky érhető el, 1 oldalon.

Megjelennél ital termékeddel az oldalon?

2 hónapos díjmentes megjelenés az italkereső oldalon

Próbáld ki ingyenesen 2 hónapig és növeld online eladásaid. Nincs hűségidő, nincs kötelezettség.

Maker's Mark, egyedülálló íz- és illatvilág

A Maker's Mark whisky Bill Samuels Sr.-nak köszönheti a létét, aki szeretett volna egy olyan whisky-t készíteni, ami sosem keserű, rozs helyett pedig puha téli búzából készül. Telt ízű, mégis könnyen fogyasztható. Így jött létre a Maker's Mark, ami egy kézműves termék, ma is minden egyes palackot kézzel forgatnak, az italt ízlés szerint, nem az idő függvényében érlelik. Minden palackot kézzel mártanak vörös viaszba. De hogy hogy is kezdődött az egész?

William, azaz Bill Samuels Sr. 1953-ban megvásárolta a Kentucky államban lévő Loretto egyik főzdéjét, 1954-ben pedig elkezdte gyártani saját bourbon whisky-jét, az első üvegeket 1958-ban palackozták a jellegzetes vörös viaszpecséttel. Drága íze van és drága is – ez volt a mottója már a 60-as években is, később pedig, már a hetvenes években a főzdét nemzeti történelmi műemlékké nyilvánították úgy, hogy még működtek.

A Maker's Mark az évtizedek alatt sok tulajdonosváltáson ment keresztül, de élén mindig a Samuels  család valamely tagja állt. Bill után fia, az ifjabb Bill felügyelte a gyártást egészen 2011-ig, akkor vonult vissza hetvenévesen. Utána Rob, az ifjabb Bill fia lépett a helyére.

A Makers Mark vörös őszi búzából készül

Már említettük a vörös búzát, ez teszi különlegessé a Maker's Mark ízvilágát. A cefrézés során ugyanis nem rozst használnak, helyette 16 százalékban vörös őszi búzát, míg 70 százalékban kukoricát, 14 százalékban pedig malátaárpát használnak. Az italt hat évig érlelik, ezután palackozzák és hozzák forgalomba.

Abban is egyedülállók, hogy a hordókat az érlelő raktárak felső szintjéről az alsó szintreforgatják, hogy kiegyenlítsék a hőmérséklet-különbségeket. Ugyanis a felső szintek vannak kitéve a legnagyobb hőmérséklet-ingadozásnak, a hordók rotálásával pedig biztosítják azt, hogy minden hordóban azonos ízű, minőségű utal legyen. Kis tételben gyártanak, és kiváló minőségű italukat négyszögletes palackban, vörös viasszal lepecsételve árulják. Történelmi érdekesség, hogy az alapító Bill Williams Sr. felesége, Margie adta a whisky nevét, ő rajzolta a címkét és ő találta ki azt is, hogy mártsák viaszba a palackot.

A Makers Mark whisky gyártásának kulisszatitkai

Persze különleges a név, a palack, a viasz, de a legfontosabb az az, hogy mi is van ezekben a különleges palackokban. Miért vált a Makers Marks whisky neve ilyen népszerűvé? Ez egyrészt annak köszönhető, hogy az alapító egyszerűen az akkor népszerű és szinte kötelező rozst leváltotta a puha, vörös őszi búzára. Ezzel pedig egy teljesen sajátságos íz- és illatvilágot alkotott meg. Kitűnt a tömegből, de nem csak ezzel.

A Makers Marké az egyetlen olyan lepárlóüzem, ami saját vízforrással és vízgyűjtővel rendelkezik Kentucky-ban, egy mészköves területen. A mészkő kiszűri a vízből a vasat, ami kellemetlenné tenni a bourbon ízét. A kálciumban és magnéziumban gazdag víz előnyös a bourbon készítéséhez, hisz a víz finomabb, a cefre savanyúbb, az élesztőnek pedig ez pontosan ideális. És már el is érkeztünk egy újabb titokhoz, ami maga az élesztő. Egy százötven éves élesztőtörzset használnak, ami szigorúan őrzött, olyan tartályokban erjed, melyek több mint száz éves ciprusdeszkákból készültek. Ez azért ideális, mert nincs hatással a whisky ízére.

Kettős lepárlás, csillogó rézüstök

A varázslat pedig tovább folytatódik. Csillogó rézüstökben párolják le az italt, kettős folyamatról van szó, így eltűnnek a szennyeződések az italból. Az érlelőhordók is különlegesek, belső égetéssel nyitják meg a pórusaikat, melyek így karamellizálják a természetes facukrokat. Ez előtt azonban a hordóknak és „érniük” kell, kilenc hónapot töltenek a gyártás után a szabadban, így szabadulva meg a káros keserű tanninoktól, melyek a whisky ízében is érezhetők lennének. A hordókat kézzel forgatják, legalább három forró nyarat töltenek a szabadban, ami mind mind hozzájárul ahhoz, hogy a Maker's Mark whisky íze és illata tökéletes legyen.

Ízlés szerint, nem a naptár szerint érlelnek

A Makers Mark whisky akkor van kész, amikor elkészül, és nem akkor, amikor a naptár azt mondja. Ez az egyik alapelv, amit a kezdetektől betartanak. Ízlés szerint érlelnek, általában hat-hét év alatt. A múlt megőrzése, a hagyományok tisztelete mind mind élővé teszik a múltat, és aki belekortyol egy Maker's Mark whisky-be, érezni fogja a hosszú évtizedek tapasztalatát, tiszteletét. Amit tudnak, ugyanúgy csinálnak, mint eleik. Így ma is kézzel mártják a négyszáz fokos forró viaszba a palackokat. Sokáig egy kézi működtetésű, 1935-ös nyomdagépen készültek a címkék, amikor az eredeti gép elromlott, akkor beszereztek egy ugyanolyat, így a címkék ma is a régi módszerrel készülnek.


Ezek mind hozzájárulnak ahhoz, amilyenné mára a Maker's Mark whisky vált. Egy különleges bourbonné, ami megőrzi a hagyományokat, tiszteli a múltat és a jövőbe tekint. Hisz csak így lehet, hosszú távon gondolkodni. Amikor majd egy évtizedet vár az ember a whisky-re, akkor az az ital hatalmas jutalom, ajándék. Nem csak annak, aki készíti, hanem annak is, aki fogyasztja. Az ilyen különleges dolgot pedig értékeli az ember. Hisz napjaink rohanó, automatizált világában egy kézzel készült, a hagyományokra, a múltra épülő ital léte már önmagában is nagy dolog. Aki szeretné megkóstolni, ne habozzon felkeresni az italkereso.hu-t, ahol jó áron juthat hozzá ehhez a különlegességhez is.



A whisky (az amerikai angolban és ír dialektusban whiskey) olyan égetett szesz, amely gabona erjesztésével és lepárlásával, majd fahordóban – többnyire tölgyfa – való érlelésével készül. A felhasznált gabona általában árpa, árpamaláta, kukorica, búza, rozs vagy rozsmaláta. A whisky a malátawhisky kivételével általában vegyes cefréből készülnek.

Amit a whiskyről tudni érdemes

A whisky a világ legnépszerűbb italai közé tartozik. Whisky fajták körül számos létezik, emellett országonként is eltérő lehet. Aki igazán kedveli a whiskyt, számos fajtát kell kipróbálnia, hogy megtalálja a legjobbat, hiszen az országok sajátosságai mellett a márkák között is komoly eltérések mutatkoznak. Már maga a szó leírása is eltérő, alapvetően whiskynek írják, de például az amerikai angolban és ír dialektusban whiskey a helyes írásforma, de mi magyarok viszkinek írjuk, és ez is helyes.

Ha pedig a szónak ennyi variációja van, mennyi variációja lehet magának az italnak? Már azt sem könnyű meghatározni, hogy mit nevezhetünk whiskynek, hiszen országonként eltérőek a rá vonatkozó szabályok. Ennek értelmében azt sem egyszerű megállapítani, hogy ki és hol készített először ilyen italt. Az égetett szesz készítés első írásos emlékei Írországban 1405-ben keletkeztek, míg Skóciában 1494-ből valók. Persze ez nem jelenti azt, hogy előtte ne készült volna ilyen ital, csak a feljegyzések keletkeztek az 1400-as években.

Whisky bővebben

Array ( [user_page_view_counter] => 1 [admin_page] => 0 [item_order] => name_asc [instock] => [user] => Array ( [current_filters] => Array ( [0] => Array ( [id] => 4 [label] => Whisky [value] => [is_deleted] => 0 [parent_id] => 0 [alias] => whisky [order_by] => 4 [group_by] => 0 [meta_title] => Whisky árak, akciók | 250+ whiskey bolt kínálata [meta_description] => Whisky fajták (Skót, Ír, Japán, bourbon) széles kínálata és 1500+ whisky márka közül válogathatsz. Árösszehasonlítás, hogy ne fizess rá. Nézz be és ellenőrizd kedvenced árát, meg fogsz lepődni! [description_short] =>

A whisky (az amerikai angolban és ír dialektusban whiskey) olyan égetett szesz, amely gabona erjesztésével és lepárlásával, majd fahordóban – többnyire tölgyfa – való érlelésével készül. A felhasznált gabona általában árpa, árpamaláta, kukorica, búza, rozs vagy rozsmaláta. A whisky a malátawhisky kivételével általában vegyes cefréből készülnek.

Amit a whiskyről tudni érdemes

A whisky a világ legnépszerűbb italai közé tartozik. Whisky fajták körül számos létezik, emellett országonként is eltérő lehet. Aki igazán kedveli a whiskyt, számos fajtát kell kipróbálnia, hogy megtalálja a legjobbat, hiszen az országok sajátosságai mellett a márkák között is komoly eltérések mutatkoznak. Már maga a szó leírása is eltérő, alapvetően whiskynek írják, de például az amerikai angolban és ír dialektusban whiskey a helyes írásforma, de mi magyarok viszkinek írjuk, és ez is helyes.

Ha pedig a szónak ennyi variációja van, mennyi variációja lehet magának az italnak? Már azt sem könnyű meghatározni, hogy mit nevezhetünk whiskynek, hiszen országonként eltérőek a rá vonatkozó szabályok. Ennek értelmében azt sem egyszerű megállapítani, hogy ki és hol készített először ilyen italt. Az égetett szesz készítés első írásos emlékei Írországban 1405-ben keletkeztek, míg Skóciában 1494-ből valók. Persze ez nem jelenti azt, hogy előtte ne készült volna ilyen ital, csak a feljegyzések keletkeztek az 1400-as években.

[description] =>

Mi is pontosan a whisky?

Bár országonként eltérőek a szabályok és a receptúrák, hogy mi is számít igazából whiskynek, az alapvető fogalom mindegyik esetben ugyanaz. Az eredeti kifejezés az uisce beatha, ami lényegében annyit tesz, “az élet vize”, ugyanis ez a szó szerinti fordítása. Amennyiben a hivatalos verzióra vagyunk kíváncsiak, akkor a wisky egy olyan desztillált alkoholtartalmú ital, amely valamilyen erjesztett gabonából készül. Az érlelése leginkább fahordóban történik, az alkoholtartalma pedig 40% körül mozog.

A whiskey többféle gabonafajtából is készülhet, lehet kukorica, árpa, rozs vagy búza. A szemeket vízzel keverve melegítik, ebből lesz a cefre. A folyamat során a gabona keményítőtartalma cukorrá alakul a bomlási folyamatok során, melyből később alkohol lesz. Országonként eltérő, hogy mely gabona használható fel ahhoz, hogy az italt whiskeynek lehessen nevezni. Ezért is annyira eltérőek a whisky fajták, hiszen már maga az alapanyag is komoly eltéréseket mutathat az egyes fajták és márkák esetében.

Mitől függ a whisky íze?

A whisky íze egyrészt függ attól, hogy milyen gabonából készül, mely ugyebár lehet kukorica, árpa, rozs vagy búza. De ezen túl is számos tényező befolyásolja a whisky ízét, melyek leginkább a készítés folyamataiban keresendők. Egyáltalán nem mindegy, hogy például a desztilláció folyamatát hogyan végzik, ahogyan a lepárlás mennyisége sem mindegy. Attól is sok függ, hogy mennyi ideig érlelik és attól is sok függ, hogy miben. Kerülhet a whisky acélhordóba, és onnan egyenesen a palackba, de érlelődhet több évig is tölgyfahordókba.

A hordón is sok múlik, ugyanis egyre elterjedtebb az a módszer, hogy úgymond használt hordót használnak az érleléshez. Na, nem koszos hordókról beszélnünk, hanem olyanokról, amelyekben előtte sör vagy bor érlelődött, majd ezeket a használt hordókat kapja meg a whiskygyár, és ebbe kerülnek érlelésre a whiskyk. Különleges aromát ad a whiskynek a sörös vagy a boros tölgyfahordóban történő érlelés.

Honnan indult a whisky készítés?

Bár minden whiskykészítőnek más receptje van, és a folyamatok sem teljesen egyformák, azért az alapvető folyamatok ugyanazok. Ám ahhoz, hogy megértsük a whiskykészítés fortélyait, egészen időszámításunk előtt 2000-ig kell visszautaznunk. A desztilláció folyamata ugyanis ekkor kerül felfedezésre az ókori babilóniaiak által, bár ekkor még nem alkoholgyártásra használták, hanem parfümkészítésre. A folyamat persze ismert lett az egész világon, de az alkoholkészítésben először csak a 13. században használták, mely az olaszokhoz köthető.

A 15. század végére Skóciában és Írországban is ismert lett a folyamat, melyet kezdetben gyógyszerkészítésre használtak, a kész termék pedig annyira erős volt, hogy az italként nem lehetett fogyasztani. Ahhoz, hogy valóban whisky lehessen a desztilláláson átesett folyadékból, érlelésre volt szükség.  Alapvető szabály, hogy minél tovább érlelődik az ital, annál ihatóbb, és persze simább, ízesebb lesz. Azt azonban érdemes tudni, hogy az érlelési folyamat akkor ér véget, ha az ital a palackba kerül, tehát, attól, hogy a polcon tartogatjuk, nem lesz finomabb.

A whisky fajtákról

A whiskyket többféle tényező szerint is csoportosíthatjuk. Egyrészt típus szerint, ebben az esetben beszélhetünk single barrel-ről, blend-ről és single malt-ról. A single barrel whisky neve elég beszédes, ugyanis ebben az esetben arról van szó, hogy a whiskey egyetlen hordóban került érlelésre, és nem is keverték más fajtákkal. Ezek értelemszerűen drágábbak, mint a blend whisky típusok, melyek úgy készülnek, hogy egy tovább érlelt fajtát kevernek egy kevésbé érlelt fajtával. Erre az optimális ár-érték arány elérése miatt van szükség. A single malt fajták általában egy lepárlóból származnak, és ugyanabból a gabonafajtából készülnek, nem keverik más típussal.

Másrészt országok szerint is megkülönböztetik őket, ugyanis országonként eltér, hogy mit nevezhetünk whiskynek. Lássuk, melyik ország milyen szabályokhoz köti a whiskykészítést:

Skót whisky, vagyis a scotch

A skótok szabályzása sokkal szigorúbb, mint más országoké, ugyanis ahhoz, hogy skót whiskynek nevezhessünk egy italt, a következő szabályoknak kell megfelelni, melyet a 2009-es évi skót whisky előírás határoz meg:

Ír whisky

Az írek legalább annyira híresek a whiskyjükről, mint a skótok. A legnagyobb különbség az Ír whiskey esetében a skótokéhoz képest az, hogy az ír whisky háromszor kerül lepárlásra. Emellett az ír whiskyre is komoly szabályozás vonatkozik.

Amerikai whisky

Ha whiskyről van szó, akkor természetesen az Egyesült Államokat is számításba kell venni. Itt válik igazán izgalmassá a dolog, mivel Amerikában többféle kategóriát is megkülönböztetnek, melyekre mind-mind külön szabályok vonatkoznak. Külön szabályok vonatkoznak, arra mit hívhatunk bourbon-nak, moonshite-nek, de a malt, rye és wheat whiskyre is. Meghatározzák az alapanyagot, annak mennyiségét, de sok esetben még az érlelés idejét, és azt is hogy ez a folyamat milyen hordóban történhet.

Hogyan igyuk a whiskyt?

A fiatalok körébe a whisky-kóla kombó az elterjedt módja a wisky fogyasztásnak, ám ezen túllépve is érdemes próbát tenni a whiskyvel. Három módja van a whisky ivásnak, amit érdemes kipróbálni, ha igazán érezni akarjuk ennek az italnak a karakteres páratlan ízét. Az egyik módja, ha tisztán isszuk, vagyis nem kerül más a whiskys pohárba, csak maga az ital. Ez a kóstoláshoz, az ízekkel való ismerkedéshez az egyik legjobb mód.

Az On the rocks azt jelenti, hogy a jég is kerül a pohárban. Erről a módról eléggé megoszlanak a vélemények, a scotch esetében a szakértők egyenesen tiltják is a hígítást. Ugyanakkor, ha egy nyári napon szeretnénk elfogyasztani egy pohár whiskyt, bátran tegyünk hozzá jeget. A harmadik lehetőség, hogy egy csepp vízzel fogyasztjuk. Ez még nem számít hígításnak, viszont felfedi az ízeket, érdemes ezt a módszert is kipróbálni.

Whisky fogyasztás Magyarországon           

Természetesen hazánkban is van lehetőség whiskyt fogyasztani, és nemcsak a vendéglátó helyek teraszán ücsörögve. Számos bolt polcán találhatunk whiskyt, de whisky shop is létezik már Magyarországon. A Whisky net például nemcsak hobbisták, de ínyencek és gyűjtők számára is kínál whiskyket. A whiskey árak meglehetősen széles skálán mozognak, a pár ezer forintos palackoktól akár több százezer forintig is terjedhet egy üveg minőségi whisky ára, de akár 1-3 milliós összegig is rúghat a végösszeg.

[headline_title] => Kategória [is_visible] => 1 [is_og] => 1 [last_update] => 2023-03-26 00:07:58 [og_title] => Whisky áraink és whisky kínálatunk naprakész, nézz be hozzánk most! [og_description] => Whisky akciók, több száz whisky közül válogathatsz a legjobb áron. Igazi whisky különlegességeket is találsz nálunk. Gyors házhoz szállítás. [canonical] => 0 [is_ads_filter] => [is_ads_list] => [is_ads_fb] => [is_ads_main] => [is_ads_newsletter] => [is_ads_brand] => ) [1] => Array ( [id] => 105 [label] => Maker’s Mark [value] => [is_deleted] => 0 [parent_id] => 4 [alias] => makers-mark [order_by] => 11 [group_by] => 1 [meta_title] => Maker’s Mark Whisky - akciós árak, készletről [meta_description] => Maker’s Mark Bourbon Whisky kézzel készített amerikai csoda, kukoricából. Most akciós áron hazaviheted és az ingyenes szállítást se feledd. Nézz be hozzánk! [description_short] =>

Legalább 51 százalékban kukoricából erjesztik, a lepárlás után pedig új, belülről elszenesített tölgyfahordóban érlelik.

Mark, a kézműves bourbon whisky

Ezek a bourbon whisky legfőbb tulajdonságai, a név pedig a Kentucky állambeli Bourbon megyéből származik, de az Egyesült Államok területén bárhol készíthető. Ilyen whisky a Maker's Mark, ami egyedileg, kézzel viaszolva készül, speciális palackokba töltik, egy tökéletes, édes whisky, lágy és könnyű. Színe a karamellre emlékeztet, illata narancsos, kávés és vaníliás, ízében fűszeres, füstös és narancsos. Nem csak íz- és illatvilágában különleges, hanem a történetében is. A múltat pedig a Kentucky-beli Lorettóban ma is nagyon tisztelik.

[description] =>

Maker's Mark, egyedülálló íz- és illatvilág

A Maker's Mark whisky Bill Samuels Sr.-nak köszönheti a létét, aki szeretett volna egy olyan whisky-t készíteni, ami sosem keserű, rozs helyett pedig puha téli búzából készül. Telt ízű, mégis könnyen fogyasztható. Így jött létre a Maker's Mark, ami egy kézműves termék, ma is minden egyes palackot kézzel forgatnak, az italt ízlés szerint, nem az idő függvényében érlelik. Minden palackot kézzel mártanak vörös viaszba. De hogy hogy is kezdődött az egész?

William, azaz Bill Samuels Sr. 1953-ban megvásárolta a Kentucky államban lévő Loretto egyik főzdéjét, 1954-ben pedig elkezdte gyártani saját bourbon whisky-jét, az első üvegeket 1958-ban palackozták a jellegzetes vörös viaszpecséttel. Drága íze van és drága is – ez volt a mottója már a 60-as években is, később pedig, már a hetvenes években a főzdét nemzeti történelmi műemlékké nyilvánították úgy, hogy még működtek.

A Maker's Mark az évtizedek alatt sok tulajdonosváltáson ment keresztül, de élén mindig a Samuels  család valamely tagja állt. Bill után fia, az ifjabb Bill felügyelte a gyártást egészen 2011-ig, akkor vonult vissza hetvenévesen. Utána Rob, az ifjabb Bill fia lépett a helyére.

A Makers Mark vörös őszi búzából készül

Már említettük a vörös búzát, ez teszi különlegessé a Maker's Mark ízvilágát. A cefrézés során ugyanis nem rozst használnak, helyette 16 százalékban vörös őszi búzát, míg 70 százalékban kukoricát, 14 százalékban pedig malátaárpát használnak. Az italt hat évig érlelik, ezután palackozzák és hozzák forgalomba.

Abban is egyedülállók, hogy a hordókat az érlelő raktárak felső szintjéről az alsó szintreforgatják, hogy kiegyenlítsék a hőmérséklet-különbségeket. Ugyanis a felső szintek vannak kitéve a legnagyobb hőmérséklet-ingadozásnak, a hordók rotálásával pedig biztosítják azt, hogy minden hordóban azonos ízű, minőségű utal legyen. Kis tételben gyártanak, és kiváló minőségű italukat négyszögletes palackban, vörös viasszal lepecsételve árulják. Történelmi érdekesség, hogy az alapító Bill Williams Sr. felesége, Margie adta a whisky nevét, ő rajzolta a címkét és ő találta ki azt is, hogy mártsák viaszba a palackot.

A Makers Mark whisky gyártásának kulisszatitkai

Persze különleges a név, a palack, a viasz, de a legfontosabb az az, hogy mi is van ezekben a különleges palackokban. Miért vált a Makers Marks whisky neve ilyen népszerűvé? Ez egyrészt annak köszönhető, hogy az alapító egyszerűen az akkor népszerű és szinte kötelező rozst leváltotta a puha, vörös őszi búzára. Ezzel pedig egy teljesen sajátságos íz- és illatvilágot alkotott meg. Kitűnt a tömegből, de nem csak ezzel.

A Makers Marké az egyetlen olyan lepárlóüzem, ami saját vízforrással és vízgyűjtővel rendelkezik Kentucky-ban, egy mészköves területen. A mészkő kiszűri a vízből a vasat, ami kellemetlenné tenni a bourbon ízét. A kálciumban és magnéziumban gazdag víz előnyös a bourbon készítéséhez, hisz a víz finomabb, a cefre savanyúbb, az élesztőnek pedig ez pontosan ideális. És már el is érkeztünk egy újabb titokhoz, ami maga az élesztő. Egy százötven éves élesztőtörzset használnak, ami szigorúan őrzött, olyan tartályokban erjed, melyek több mint száz éves ciprusdeszkákból készültek. Ez azért ideális, mert nincs hatással a whisky ízére.

Kettős lepárlás, csillogó rézüstök

A varázslat pedig tovább folytatódik. Csillogó rézüstökben párolják le az italt, kettős folyamatról van szó, így eltűnnek a szennyeződések az italból. Az érlelőhordók is különlegesek, belső égetéssel nyitják meg a pórusaikat, melyek így karamellizálják a természetes facukrokat. Ez előtt azonban a hordóknak és „érniük” kell, kilenc hónapot töltenek a gyártás után a szabadban, így szabadulva meg a káros keserű tanninoktól, melyek a whisky ízében is érezhetők lennének. A hordókat kézzel forgatják, legalább három forró nyarat töltenek a szabadban, ami mind mind hozzájárul ahhoz, hogy a Maker's Mark whisky íze és illata tökéletes legyen.

Ízlés szerint, nem a naptár szerint érlelnek

A Makers Mark whisky akkor van kész, amikor elkészül, és nem akkor, amikor a naptár azt mondja. Ez az egyik alapelv, amit a kezdetektől betartanak. Ízlés szerint érlelnek, általában hat-hét év alatt. A múlt megőrzése, a hagyományok tisztelete mind mind élővé teszik a múltat, és aki belekortyol egy Maker's Mark whisky-be, érezni fogja a hosszú évtizedek tapasztalatát, tiszteletét. Amit tudnak, ugyanúgy csinálnak, mint eleik. Így ma is kézzel mártják a négyszáz fokos forró viaszba a palackokat. Sokáig egy kézi működtetésű, 1935-ös nyomdagépen készültek a címkék, amikor az eredeti gép elromlott, akkor beszereztek egy ugyanolyat, így a címkék ma is a régi módszerrel készülnek.


Ezek mind hozzájárulnak ahhoz, amilyenné mára a Maker's Mark whisky vált. Egy különleges bourbonné, ami megőrzi a hagyományokat, tiszteli a múltat és a jövőbe tekint. Hisz csak így lehet, hosszú távon gondolkodni. Amikor majd egy évtizedet vár az ember a whisky-re, akkor az az ital hatalmas jutalom, ajándék. Nem csak annak, aki készíti, hanem annak is, aki fogyasztja. Az ilyen különleges dolgot pedig értékeli az ember. Hisz napjaink rohanó, automatizált világában egy kézzel készült, a hagyományokra, a múltra épülő ital léte már önmagában is nagy dolog. Aki szeretné megkóstolni, ne habozzon felkeresni az italkereso.hu-t, ahol jó áron juthat hozzá ehhez a különlegességhez is.

[headline_title] => Gyártó [is_visible] => 1 [is_og] => 1 [last_update] => 2023-01-27 06:05:43 [og_title] => Maker’s Mark Whisky - akciós árak, készletről [og_description] => Maker’s Mark Bourbon Whisky igazi kézzel készített amerikai csoda kukoricából. Narancsos ízért most akciós áron hazaviheted és az ingyenes házhozszállítást be feledd. Nézz be hozzánk! [canonical] => 0 [is_ads_filter] => [is_ads_list] => [is_ads_fb] => [is_ads_main] => [is_ads_newsletter] => [is_ads_brand] => ) [2] => Array ( [id] => 1299 [label] => 47 % [value] => [is_deleted] => 0 [parent_id] => 4 [alias] => 47 [order_by] => 45 [group_by] => 3 [meta_title] => [meta_description] => [description_short] => [description] => [headline_title] => Alkoholtartalom [is_visible] => 1 [is_og] => 0 [last_update] => 0000-00-00 00:00:00 [og_title] => [og_description] => [canonical] => 1 [is_ads_filter] => [is_ads_list] => [is_ads_fb] => [is_ads_main] => [is_ads_newsletter] => [is_ads_brand] => ) ) ) [currentModule] => item_list [show_floating] => 1 )